News

O femeie a murit după ce a folosit o cremă primită din Vietnam. Produsul conținea o cantitate letală de plumb

O femeie a murit după ce s-a otrăvit cu o cremă primită din Vietnam. Victima a avut încredere că produsul o va ajuta să treacă peste durerile cauzate de hemoroizi.
17.04.2024 | 16:11
O femeie a murit dupa ce a folosit o crema primita din Vietnam Produsul continea o cantitate letala de plumb
O femeie a murit după ce a folosit o cremă primită din Vietnam. Produsul conținea o cantitate letală de plumb. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Femeia a murit otrăvită cu plumb, așa cum au stabilit autoritățile din Sacramento, Statele Unite ale Americii. În consecință, populația a fost avertizată să nu cumpere produsul respectiv, care conține ”o cantitate extrem de periculoasă” de plumb.

O femeie a murit după ce a folosit o cremă primită din Vietnam

Potrivit LA Times, produsul respectiv se numea Cao Bôi Trĩ Cây Thầu Dầu, un fel de ulei de castor pentru hemoroizi. Aceasta a primit produsul de la o rudă care îl cumpărase de pe Facebook, din Vietnam, cu promisiunea că ar fi un produs miraculos.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, oficialii din sănătate din SUA au tras semnalul de alarmă când au văzut că acest produs se vindea pe diverse grupuri de Facebook. Specialiștii au avertizat că orice cantitate de plumb, cât de mică, poate cauza probleme grave de sănătate dacă e introdusă în organism.

Pe lista simptomelor intoxicației cu plumb se numără oboseală extremă, dureri musculare sau articulare, greață, dureri de cap, crampe stomacale, convulsii, comă și, în final, moartea. În cazul de față mostrele de laborator au arătat că această cremă conținea 4% plumb, o cantitate extrem de periculoasă.

ADVERTISEMENT

În consecință, oficialii din domeniul sănătății spun că nu se știe dacă produsul este vândut în zona California, dar îi îndeamnă pe rezidenți să nu-l folosească sau să nu-l mai folosească dacă dețin această cremă. ”Recomandăm, de asemenea, testarea plumbului din sânge pentru toți membrii gospodăriei, în special pentru copii, deoarece aceștia pot avea contact cu unguentul”, au scris oficialii în declarație.

Așadar, oficialii americani se tem că mai multe persoane s-au intoxicat deja cu plumb. Agenția de Sănătate din Orange County a trimis luni o alertă de sănătate publică avertizând locuitorii cu privire la unguentul vietnamez, astfel că situația e departe de a fi rezolvată. Din păcate astfel de situații sunt întâlnite și în țara noastră.

ADVERTISEMENT

O fetiță a murit în Iași după ce a fost spălată cu soluție pentru oi

Cel mai recent exemplu e cel din luna februarie, atunci când o copilă murea intoxicată după ce mama sa o spăla de păduchi cu o substanță destinată spălării oilor. Fetița a ajuns în stare extrem de gravă la spital alături de sora ei în vârstă de doar 4 ani, iar starea sa s-a înrăutățit.

Din păcate fetița a intrat în moarte clinică și a fost deconectată de la aparate, în timp ce medicii i-au rugat pe părinți să aibă mare grijă ce substanțe folosesc în gospodărie. Mama fetei le-a spus doctorilor că avea soluția de la soțul ei, cioban, și că o folosea pentru a deparazita oile.

ADVERTISEMENT

Medicii au recunoscut, șocați, că s-au confruntat cu mai multe astfel de cazuri într-o perioadă scurtă de timp, astfel că au făcut apel la oameni să nu mai își spele copiii cu produse destinate animalelor. ”Este un produs insecticid. El afectează atât respiraţia, cât şi circulaţia, cât şi neurologic, dând instabilitate hemodinamică, deci pierderi de lichide, scăderea tensiunii arteriale, afectare neurologică, stare de comă”, au transmis reprezentanții UPU Smurd Iași.

ADVERTISEMENT