News

Trei copii, internați la spital după ce au fost spălați pe cap cu o substanță toxică. Este al doilea caz în această săptămână

Trei fete din Orăștie, cu vârste între 13 și 8 ani au fost internate la spital întrucât li s-a făcut rău cu o soluție pentru deparazitarea oilor.
24.12.2023 | 12:05
Trei copii internati la spital dupa ce au fost spalati pe cap cu o substanta toxica Este al doilea caz in aceasta saptamana
Unul dintre copiii spălați cu o substanță toxică a fost transferat la Timișoara/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

În spitalul din Deva au fost internate trei fete, cu vârste de 13, 12, respectiv 8 ani pentru că s-au simțit rău după ce au fost spălate pe cap cu o substanță toxică, folosită de obicei pentru deparazitarea animalelor, scrie Ziarul Hunedoreanului.

Duminică, în jurul orei 0.30, la Serviciul de Urgențe 112 a fost solicitată o ambulanță în Orăștie pentru trei minore, care prezentau greață, vărsături, amețeli. Echipajul care le-a preluat și le-a evaluat le-a transportat la Centrul de Primiri Urgențe din Orăștie.

ADVERTISEMENT

Ulterior, au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din Deva. Minora în vârstă de opt ani ani se afla în starea cea mai gravă. A fost intubată și ventilată mecanic și apoi a fost transferată la Spitalul de pediatrie din Timișoara de către echipajul SMURD, cu medic”, a precizat Călin Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean Hunedoara.

Fetele mai mari au rămas la spitalul din Deva. Cum starea lor nu era una gravă, mama lor le-a luat acasă după ce medicii le-au acordat îngrijirile necesare. Se pare că incidentul ar fi survenit ca urmare a utilizării unei substanțe pentru deparazitarea animalelor.

ADVERTISEMENT

Tot în această săptămână, o femeie din Țăndărei și-a spălat nepoții pe cap tot cu o substanță asemănătoare. Din nefericire, o fetiță de 5 ani a murit, iar verișorii săi, un băiețel de 1 ani și 11 luni și o fetiță de 10 ani, au ajuns în stare gravă la Spitalul Grigore Alexandrescu din București, unde au fost transferați de la unități spitalicești din Țăndărei și Slobozia.

La data de 21 decembrie a.c., în jurul orei 20:30, Poliția Orașului Țăndărei a fost sesizată de către cadrele medicale de la Spitalul Țăndărei despre faptul că la camera de gardă au fost aduși doi minori de 5, respectiv 1 an și 11 luni care ar fi fost intoxicați cu o substanță toxică.

ADVERTISEMENT

Minora de 5 ani a decedat, iar minorul de 1 an și 11 luni se află în stare grava la Spitalul Orășenesc Țăndărei. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că o altă minoră, de 10 ani, a fost transportată la o altă unitate spitalicească din Slobozia cu simptome asemănătoare”, a transmis poliția din Țăndărei.

Același lucru s-a întâmplat tot la Țăndărei și în luna august când patru copii au fost internați în stare gravă după ce mama lor i-a spălat pe cap cu Tomoxan, un insecticid de uz veterinar, pe motiv că micuții aveau păduchi.

ADVERTISEMENT

Copiii, cu vârste între 17 și un an, au început să se simtă rău, cu vărsături și dureri de cap. Mama lor i-a dus la spitalul orășenesc, însă gravitatea situației a determinat medicii de acolo să dispună transferul lor la Spitalul Grigore Alexandrescu din București.

ADVERTISEMENT