News

O femeie din Tanzania s-a rugat de Iohannis să-i găsească mama, care este româncă. Povestea emoționantă a unei africane născută în România

O africană se roagă de Klaus Iohannis să-i găsească mama româncă. Povestea lui Kibibi, născută în România și dusă în Tanzania
19.11.2023 | 20:37
O femeie din Tanzania sa rugat de Iohannis sai gaseasca mama care este romanca Povestea emotionanta a unei africane nascuta in Romania
Șeful statului român, alături de președintele Tanzaniei, Salmia Suluhu Hassan / Foto: presidency.ro
ADVERTISEMENT

O femeie din Tanzania a profitat de vizita făcută în această țară de președintele României, Klaus Iohannis, pentru a-i cere ajutor să-și regăsească mama, care are cetățenie română.

Născută din mamă româncă și tată tanzanian

Pentru Elena Rajab Mwinge (43 de ani), cunoscută și sub numele de Kibibi, soție și mamă a patru copii, din Keko Akida (regiunea Mivinjeni, districtul Teneke) vizita lui Klaus Iohannis are o semnificație diferită.

ADVERTISEMENT

Elena Rajab Mwinge s-a născut în România, la București, la 10 ianuarie 1980, dintr-o mama româncă și un tată Tanzanian, Rajab Mwinge, scrie The Citizen.

Între timp, tatăl femeii, care venise în România pentru a studia medicina, s-a reîntors în Tanzania, în 1981, împreună cu fiica sa, fără ca mama ei să știe. Potrivit sursei citate, Kibibi vrea să-și întâlnească mama biologică.

ADVERTISEMENT

Crescută de o mamă vitregă

Elena Rajab Mwinge spune că viața ei s-a transformat într-un coșmar atunci când și-a dat seama de costurile care le implică pentru ea o călătorie în România. Femeia a fost crescută de o mamă vitregă, Megi Abdallah, care s-a ocupat de educația ei.

Ea a declarat că tatăl său lucra ca practician la Organizația sindicatelor tanzaniene (OTTU) , în diferite spitale private din Tanga și Iringa, dar a murit în 2015. „Consiliul municipal din Iringa mi-a spus, când eram mică, că femeia care mă creștea nu era de fapt mama mea biologică”, a spus Kibibi. Ea afirmat că i s-a precizat că mama ei adevărată este o femeie albă.

ADVERTISEMENT

A aflat adevărul la 30 de ani

Kibibi a declarat ulterior că mătușa sa, Salma Mwinge, i-a dezvăluit că mama sa este din România, unde tatăl său a plecat la studii în anii 1980. Femeia spune că, la vârsta de 30 de ani, în 2014, i-a cerut tatălui său să-i spună care este adevărul. „Tatăl meu mi-a confirmat că mama mea adevărată este cetățean român, având numele de Dorina Illnesco”.

Kibibi a început să-și caute mama și pe rețelele de socializare, în special pe Facebook. „Am tastat numele dat de tatăl meu (Dorina Illnesco). Din fericire, am găsit pe cineva despre care cred că este femeia pe care o căutam (…) Am trimis un mesaj care spunea: ‘Unde eşti mamă, mi-e dor de tine’. În loc să primesc un răspuns cum mă aşteptam, o altă femeie, Gina Soana, mi-a trimis o cerere de prietenie”, a afirmat Kibibi. Ea a adăugat că şi-a dat seama că acea femeie este cumnata ei, soţia fratelui său care căuta o rudă a cărei mamă se numea Dorina Soana şi care trăia în Tanzania”, scrie News.ro.

ADVERTISEMENT

„Tatăl tău m-a mințit și te-a furat”

„Kibibi a afirmat că, ulterior, cumnata ei i-a confirmat că ea era cea căutată şi că mama ei este în viaţă. La un moment dat, a povestit Kibibi, a văzut-o pe mama ei printr-un apel video pe Facebook”, potrivit sursei citate.

”Tatăl tău m-a minţit şi te-a furat când s-a întors în Tanzania. (…) Mama insista să o vizitez în România. Ea este în vârstă acum, dar posibilităţile mele financiare nu îmi permit să călătoresc pentru a-mi întâlni iubita mamă”, a adăugat Kibibi.

Femeia mai spune că este îngrijorată pentru că de câteva luni nu mai știe nimic de mama sa și că toate speranțele ei se leagă de vizita delegației României în Tanzania și de ajutorul pe care i l-ar putea oferi șeful statului român.

 

ADVERTISEMENT