News

O femeie din Târgu Jiu a fost trimisă acasă de medici, de Sărbători: ”Du-te să mori în patul tău!”

O femeie din Târgu Jiu a fost trimisă acasă ”să moară” de Sărbători, medicii considerând că nu mai pot face nimic pentru a o ajuta.
31.12.2022 | 14:18
O femeie din Targu Jiu a fost trimisa acasa de medici de Sarbatori Dute sa mori in patul tau
Femeie trimisă acasă ca să ”moară”. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Povestea a fost relatată de jurnalista Anamaria Nedelcoff, care a stat de vorbă cu femeia, din întâmplare, pe stradă. A fost impresionată de drama femeii, astfel că a publicat-o pe Facebook.

Cum a fost trimisă acasă o femeie de Crăciun, ”ca să moară”

”Chiar înainte de a ieşi din metrou, la Unirii, constat cu necaz că mi-a sărit oja de pe o unghie. Şi mă amărăsc în sinea mea, că doar ieri am fost la manichiuristă. Urc scările rulante şi o văd. Se sprijinea de perete, era lac de transpiraţie, în timp ce oamenii, grăbiţi, îşi vedeau de ale lor, preocupaţi. O întreb dacă are nevoie de ajutor.

ADVERTISEMENT

Îmi spune că da, doar s-o duc până la un scaun, ca să aştepte metroul care o va duce la gară. De la gară va merge acasă, spre satul ei de lângă Târgu Jiu.

Azi a aflat că tumorile i s-au răspândit în tot corpul. E văduvă. Are un copil de 18 ani. Iar medicii au trimis-o acasă: Du-te să mori în patul tău! Nu mai avem ce-ţi face, aşa mi-au zis. Mi-au făcut o morfină care ar trebui să-mi ajungă până diseară, când ajung acasă.

ADVERTISEMENT

Ce-i spun eu băiatului meu? Credea că mă operez şi gata, o să fim bine. Bărbatul meu a murit când el era foarte mic, nu ştiu ce va face fără mine. Plânge încetişor. Eu mă blochez ca o proastă şi nu ştiu ce să-i zic. Ce să-i fac. Cum şi cu ce s-o ajut.

Gata, domnişoară! Mulţumesc! Mă duc acasă la mine. Să mor în patul meu, aşa cum mi-a zis doctorul. Trebuie să mă ocup de multe lucruri în perioada următoare”, a relatat jurnalista, conform Adevărul.

ADVERTISEMENT

Profund impresionată de drama femeii, jurnalista a realizat că există probleme mult mai mari decât o manichiură stricată.

”Vine metroul. Îmi răspunde că e sigură că nu vrea să vin cu ea până la gară. Urcă în el. Ne strângem mâinile. Mă umflă plânsul de nervi şi neputinţă. Nu ştiu cum să mă port. Nu ştiu cum s-o consolez pe mama asta care ştie că, în trei luni, copilul ei va fi orfan.

ADVERTISEMENT

După ce a plecat, mi-am dat seama că nici n-am întrebat-o cum o cheamă. Nu i-am luat numărul de telefon, nimic. Toată ziua m-am gândit la ea. Şi la ce griji am avut eu de dimineaţă, care era motivul meu de tristeţe pe ziua de azi. Simt că azi am eşuat puţin în misiunea mea de a fi un om mai bun“, a concluzionat Anamaria Nedelcoff.

ADVERTISEMENT
Tags: