News

O femeie înjunghiată, salvată în ultimul moment de polițiști. Agresorul voia să o arunce în Mureș

Un notar și-a înjunghiat fosta iubită de mai multă ori și apoi a mers cu ea în mașină mai multe ore ca să o arunce în râul Mureș.
16.12.2023 | 18:01
O femeie injunghiata salvata in ultimul moment de politisti Agresorul voia sa o arunce in Mures
Claudiu Miclăuș este acuzat de tentativă de omor/ Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Un notar din județul Mureș a încercat să-și ucidă din gelozie fosta iubită, însă crima a fost împiedicată de un echipaj de poliție care a găsit-o pe femeie agonizând în mașina atacatorului, informează publicația „Adevărul”.

Incidentul a avut loc săptămâna trecută, însăă abia acum a fost făcut public. Claudiu Liviu Miclăuș (41 de ani), un notar din Târnăveni și-a înjunghiat fosta iubită de mai multe ori și apoi a dus-o cu mașina zeci de kilometri ca să-i arunce trupul în râul Mureș.

ADVERTISEMENT

Miclăuș a avut o relație timp de doi ani cu o femeie de 38 de ani din Blaj, județul Alba, unde lucra ca șef de departament la un supermarket din oraș. Cei doi s-au reîntâlnit la Blaj, iar femeia s-a urcat în mașina notarului. După câțicva kilometri, acesta a atacat-o pe femeie cu cuțitul.

În referatul prin care procurorii au cerut arestarea preventivă se dau detalii legate de modul în care a avut loc agresiunea. Astfel, femeia a fost înjunghiat în burtă de mai multe ori, cu intenția evidentă de a o ucide.

ADVERTISEMENT

Victima a suferit și răni la mâini, cel mai probabil încercând să se apere de loviturile de cuțit. După agresiune, Miclăuș a mers câteva zeci de kilometri cu mașina, alături de femeia în agonie, intenționând să o arunce în apele râului Mureș.

Femeia a fost salvată de faptul că un echipaj de poliție a văzut că mașina era parcată neregulamentar. Când polițiștii au mers să discute cu șoferul au văzut-o pe femeie. Bărbatul a fost încătușat și a fost chemată de urgență ambulanța.

ADVERTISEMENT

Medicii Spitalului Județean de Urgență Târgu Mureș au reușit să salveze viața femeii, pe care au stabilizat-o hemodinamic, astfel că starea ei s-a îmbunătățit. La internare, medicii au constatat că femeia avea multiple plăgi înjunghiate abdominale, în gambă și la mâna stângă.

Claudiu Liviu Miclăuș a fost arestat preventiv, la Curtea de Apel Târgu Mureș, în 10 decembrie 2023. Ulterior a făcut contestație la Înalta Curte de Casație și Justiție, el cerând să fie cercetat în arest la domiciliu.

ADVERTISEMENT

Un alt caz de posibilă tentativă de omor a fost înregistrat sâmbătă, când un bărbat de 48 de ani din Ilfov a reclamat că soacra de 83 de ani i-a otrăvit mâncarea cu mercur. Bărbatul și fiul său de 18 ani au fost internați la spital, iar împotriva soacrei a fost emis un ordin de protecție.

ADVERTISEMENT