News

Bărbat din Ilfov, internat de urgență. Acuză că soacra de 83 de ani l-a otrăvit cu mercur

Un bărbat de 48 ani din Ilfov și fiul său de 18 ani au fost internați în spital, bărbatul acuzând că soacra sa a încercat să-l otrăvească cu mercur
16.12.2023 | 15:27
Barbat din Ilfov internat de urgenta Acuza ca soacra de 83 de ani la otravit cu mercur
Dosar penal pentru violență în familie și distrugere. Sursa foto: Facebook/ Poliția Română
ADVERTISEMENT

Autoritățile din Ilfov au deschis o anchetă în acest caz, iar în acest moment așteaptă rezultatul testelor de laborator pentru mâncarea bărbatului, în care acesta susține că soacra, în vârstă de 83 de ani, i-a pus mercur în încercarea de a-l otrăvi.

Bărbatul și fiul său de 18 ani, internați

În seara zilei de vineri, polițiștii din comuna Bragadiru din județul Ilfov au fost alertați printr-un apel la numărul 112 de către un bărbat din localitatea Ciorogârla care le-a spus că ar fi fost otrăvit cu mercur. El le-a spus oamenilor legii că, atât el cât și fiul său, au observat în mâncare o substanță de culoare gri, bănuind că este mercur.

ADVERTISEMENT

Mai mult, el le-ar fi spus polițiștilor că bănuiește că soacra sa i-a pus substanța în mâncare. „La data de 15 decembrie a.c., în jurul orei 21:49, poliţiştii oraşului Bragadiru au fost sesizaţi prin apel 112, de către un bărbat de 48 de ani, că atât el cât şi fiul său, în vârstă de 18 ani, ar fi fost intoxicaţi cu o substanţă de culoare gri, găsită în mâncare”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, transmis sâmbătă.

Potrivit autorităților, polițiștii ajunși vineri seară la casa omului au constatat că exista un „conflict intrafamilial” între acesta și soacra sa, în vârstă de 83 de ani. Potrivit sursei citate, femeia în vârstă ar fi distrus un bun din locuință.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește acuzațiile făcute de către bărbatul de 48 de ani, IPJ Ilfov a transmis că polițiștii criminaliști sosiți la fața locului au ridicat mai multe probe din substanța gri, atât din mâncare cât și din locuință, urmând a fi testată în laborator pentru a i se determina compoziția.

„Cu privire la aspectele sesizate de bărbatul de 48 de ani, polițiștii criminaliștii au ridicat substanța de culoare gri, atât din mâncare, cât și dintr-un ambalaj din plastic, în vederea efectuării unei expertize și determinării compoziției acesteia”, se mai arată în comunicatul IPJ Ilfov.

ADVERTISEMENT

Dosar penal pentru violență și distrugere

Polițiștii din Ilfov au mai precizat că toate cele trei persoane au fost internate și că împotriva soacrei de 83 de ani s-a emis un ordin de protecție. Potrivit postului Antena3 CNN, care citează surse apropiate anchetei, diagnosticul medicilor pentru bărbatul de 48 de ani este ingestie de mercur.

„Cei doi bărbaţi au fost transportaţi la o unitate spitalicească. De asemenea, femeia în vârstă de 83 de ani a fost transportată la un spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale, faţă de aceasta fiind emis un ordin de protecţie provizoriu”, se mai arată în comunicatul IPJ Ilfov.

ADVERTISEMENT

În acest caz a fost deschis un dosar penal in rem de către poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Bragadiru, pentru săvârşirea infracţiunilor de violenţă în familie şi distrugere. Urmărirea penală în acest dosar este coordonată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu.

ADVERTISEMENT