News

O fetiță de cinci ani a fost luată de apele învolburate în Sibiu. Familia e disperată și speră la o minune

24.06.2020 | 08:47
O fetita de cinci ani a fost luata de apele involburate in Sibiu Familia e disperata si spera la o minune
ADVERTISEMENT

O fetiță de doar cinci ani a fost luată de apele învolburate ale râului Cibin care traversează orașul Sibiu din centrul țării.

Detașamente importante de salvatori ISU au demarat ample operațiuni de căutare ale fetiței.

Familia acesteia e disperată și speră ca o minune să le aducă copilul înapoi, deși șansele ca ea să fie găsită în viață scad de la o oră la alta.

ADVERTISEMENT

Familie din Sibiu disperată, după ce fetița lor de cinci ani a fost luată de apele învolburate ale Cibinului

Din primele informații, micuța de cinci ani se juca împreună cu o prietenă pe malul Cibinului. La un moment data, aceasta și-ar fi pierdut un pantof și s-a aplecat să-l recupereze. A alunecat și a căzut, iar din acel moment e de negăsit.

Rudele fetiței au fost cele care au dat alarma la 112 și au solicitat intervenția echipelor de salvare.

ADVERTISEMENT

Imediat după ce au fost anunțate, autoritățile s-au mobilizat pentru găsire fetei. ISU SIBIU a trimis un număr de 20 de pompieri militari, două autospeciale de stingere, o autospecială SMURD, un autocamion de intervenție cu barca pneumatică de salvare

”Condițiile de căutare sunt dificile din cauza precipitațiilor abundente din ultimele zile, acestea au condus la un debit crescut al răului Cibin, iar curenții sunt foarte puternici”, a spus Sublocotenent Alina Voina, ISU Sibiu, conform ȘtirileProtv.

ADVERTISEMENT

”Uneia i-a căzut un pantof în apă, s-a aplecat și a căzut în apă. Cei din familie sunt disperați, caută prin mlaștini”, spune un martor, conform sursei citate.

Căutările fetiței, reluate miercuri dimineață

Conform SibiuIndependent, acțiunile de căutare ale fetiței căzute marți în râul Cibin au fost reluate miercuri dimineață, în jurul orei 6:20. Pompierii militari ISU au căutat ieri seara mai bine de 5 ore în albia râului, însă fără rezultat.

ADVERTISEMENT

În acest moment se intervine cu două bărci pneumatice dar și cu efective de căutare terestre. Ploile din ultimele zile au făcut ca nivelul râului Cibin să se apropie de cota de avarie.

ADVERTISEMENT
Tags: