News

O fetiță de patru luni, strivită în pat, în timp ce dormea cu părinții și fratele mai mare

O fetiță de patru luni a murit în Italia. Micuța a fost strivită în pat, în timp ce dormea cu părinții și fratele mai mare.
21.06.2023 | 14:49
O fetita de patru luni strivita in pat in timp ce dormea cu parintii si fratele mai mare
O fetiță de patru luni a murit în somn. Foto: Captura YouTube.
ADVERTISEMENT

Tragedie într-o familie de români din Italia. O fetiță de doar câteva luni a fost găsită moartă. Rezultatele preliminare ale autopsiei efectuate asupra trupului micuței Megan David, de origine română și în vârstă de doar patru luni, indică faptul că aceasta a murit sufocată în timp ce dormea în patul familiei, alături de părinții și fratele ei mai mare, informează Corriere della Sera.

O fetiță de patru luni, strivită în pat

Tragedia a avut loc în localitatea Rossano Veneto din provincia Vicenza, iar comunitatea este zguduită de această veste îngrozitoare. Micuța Megan David a fost găsită fără suflare în timpul somnului în patul în care dormea împreună cu părinții și fratele ei în vârstă de șase ani.

ADVERTISEMENT

Autopsia preliminară, efectuată la data de 19 iunie la Universitatea din Padova, de către profesorul Antonello Cirnelli, medic legist, și Stefania Rizzo, expertă anatomopatologă, a relevat că micuța a fost sufocată ca urmare a faptului că a fost strivită involuntar de una dintre cele trei persoane cu care împărțea patul.

Potrivit oamenilor legii, în noaptea tragediei, Megan dormea alături de fratele său în vârstă de șase ani și părinții săi, Irina și Daniel. Tatăl fetiței a observat că ceva nu era în regulă și a sunat la numărul de urgență în jurul orei 01:00. Când medicii de la Spitalul San Bassiano au ajuns la fața locului, tatăl încerca să-i facă masaj cardiac bebelușului.

ADVERTISEMENT

Eforturile medicilor și asistentelor de a resuscita micuța Megan au durat aproape 50 de minute, dar, din păcate, nu au reușit să o readucă la viață. Pentru a confirma cu exactitate că a fost vorba despre un accident tragic, mai sunt necesare rezultatele altor investigații, cum ar fi cele de natură histologică și toxicologică, asupra corpului micuței.

Doliu într-o familie de români din Italia

Primele indicii sugerează că moartea micuței nu a fost cauzată de sindromul de moarte subită infantilă (SIDS), așa cum s-a presupus inițial. Procuratura din Vicenza a deschis imediat un dosar  și așteaptă concluziile anchetei medicale.

ADVERTISEMENT

Între timp, familia îndurerată așteaptă restituirea corpului micuței pentru a organiza funeraliile. Această tragică întâmplare aduce aminte de un incident similar petrecut acum câteva luni la spitalul Pertini din Roma, unde un bebeluș a murit la scurt timp după naștere, fiind strivit involuntar de greutatea mamei care adormise epuizată, având bebelușul în pat.

Potrivit specialiștilor, dormitul împreună cu copilul poate prezenta riscuri și trebuie abordat cu atenție și precauție. Există posibilitatea ca părinții să se rostogolească în timpul somnului și să se suprapună peste copil sau ca pernele și păturile să acopere fața acestuia, limitându-i capacitatea de respirație.

ADVERTISEMENT

Atunci când dormiți cu un copil în același pat, există riscul ca acesta să se supraîncălzească, ceea ce poate duce la complicații grave, cum ar fi febra, deshidratarea sau chiar sindromul de moarte subită a sugarului (SIDS).

În același timp, dormitul împreună cu copilul poate afecta calitatea somnului atât a părinților, cât și a copilului. Mișcările, sunetele și pozițiile incomode pot deranja somnul tuturor celor implicați.

 

ADVERTISEMENT