News

Tragedie într-o familie din Republica Moldova. Un băiat de 8 ani și-a împușcat mortal verișoara în timp ce se jucau

Tragedie într-o familie din Republica Moldova. O fetiță de 7 ani a murit după ce a fost împușcată de verișorul ei. Copiii se jucau.
20.06.2023 | 17:15
Tragedie intro familie din Republica Moldova Un baiat de 8 ani sia impuscat mortal verisoara in timp ce se jucau
Tragedie într-o familie din Republica Moldova. Sursa foto; Captură Nordnews.md
ADVERTISEMENT

Tragedie într-o familie din Republica Moldova. O fetiță de 7 ani a fost împușcată, din greșeală, de către verișorul ei. Băiatul are 8 ani, iar nenorocirea a avut loc în timp ce copiii se jucau.

Tragedie într-o familie din Republica Moldova. Fetiță de 7 ani, împușcată de verișorul ei

Polițiștii din țara vecină au fost sesizați, marți, în jurul orei 11:00 cu privire la acest incident nefericit, care a avut loc în raionul Edineț. Din cercetările preliminare, se pare că cei doi minori se aflau cu bunica lor, fiind în grija femeii.

ADVERTISEMENT

Tatăl băiatului ar fi achiziționat ilegal un pistol. Arma pneumatică era ascunsă sub patul părinților. Astăzi, în timp ce se jucau, copilul de 8 ani a găsit pistolul și a țintit asupra verișoarei sale, cu un an mai mică.

Băiatul ar fi vrut să o sperie, dar joaca s-a transformat într-o adevărată tragedie, când, din greșeală, a împușcat-o pe fetiță. Din nefericire, rănile suferite i-au fost fatale micuței de 7 ani.

ADVERTISEMENT

„La un moment dat băiatul a scos de sub patul părinților arma pneumatică și a îndreptat-o spre copilă cu intenția de a o speria, dar din greșeală a efectuat o împușcătură. În urma traumelor primite, minora a decedat”, a transmis IGP, potrivit Radiomoldova.md.

Arma era deținută ilegal de tatăl băiatului

Echipajul medical ajuns la locul solicitării, în raionul Edineț, a încercat să o salveze pe fetiță. Însă, eforturile medicilor au fost în zadar, fiind nevoiți să declare decesul acesteia.

ADVERTISEMENT

„Un minor de 8 ani, din neatenție, dintr-o armă pneumatică a efectuat o împușcătura în direcția unei minore de 7 ani. Ambulanța, aflându-se la fața locului, a efectuat toate măsurile pentru a menține în viața minora, dar, din păcate, aceasta a decedat”, a transmis Anatolie Gonța, șeful Inspectoratului de Poliție Edineț, pentru presa locală.

Potrivit vecinilor, părinții copiilor sunt oameni liniștiți și apreciați în zona respectivă. Evenimentul a produs un șoc în comunitate. „Nu știu din ce cauză, că se juca cu o pușcă, n-am înțeles. E tare bună familia.

ADVERTISEMENT

Asta s-a întâmplat din greșeală, cred că din joacă. Tragedie mare s-a întâmplat. Era un copil dezvoltat, un copil cuminte.”, au declarat vecinii pentru Nordnews.md.

Din cercetări, reiese că tatăl băiatului ar fi deținut ilegal arma respectivă. Polițiștii au întocmit dosar penal, ancheta fiind în desfășurare pentru a se stabili cu exactitate cum a avut loc tragedia.

ADVERTISEMENT