News

O italiancă a reușit să înșele statul timp de cinci ani. Schema prin care a obținut bani fără să muncească

O italiancă a inventat cinci copii în cinci ani ca să beneficieze de concediu de maternitate neîntrerupt. Femeia a obținut peste 100.000 de euro
10.02.2024 | 18:17
O italianca a reusit sa insele statul timp de cinci ani Schema prin care a obtinut bani fara sa munceasca
O italiancă a pretins că a născut cinci copii în cinci ani ca să stea în concediu de maternitate Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

O femeie din Italia a pretins că a dus la capăt cinci sarcini și că a avut douăsprezece sarcini pierdute ca să nu meargă la serviciu. Între 2014 și 2019, italianca a fost în concediu de maternitate neîntrerupt.

O italiancă a reușit să înșele statul timp de cinci ani

Potrivit rechizitoriului, femeia ar fi încasat 111.000 de euro de la Institutul Național de Securitate Socială (INPS). Judecătorii au condamnat-o în primă instanță la un an și opt luni de închisoare.

ADVERTISEMENT

Mâinile în jurul șoldurilor, o pernă sub rochie pentru a simula sarcina, mersul ușor obosit al cuiva în luna a șasea, în plină vară. E cald, iar sarcina ei este cu risc, ca și celelalte doisprezece care s-au încheiat cu avorturi naturale chiar dacă, în alte cazuri, Barbara Ioele a născut cinci copii în cinci ani, din 2014 până în 2019, relatează La Reppublica.

Benedetta, Angelica, Abramo, Letizia și Ismaele nu s-au născut niciodată. Cu toate acestea, o femeie a raportat angajatorului său și INPS cinci sarcini duse la termen între 2014 și 2019 și douăsprezece sarcini de risc în anii următori, reușind să încaseze 111.000 de euro de la instituția de asigurări sociale.

ADVERTISEMENT

Însă totul a fost fals, potrivit acuzațiilor, și cei cinci copii nu s-au născut niciodată, la fel cum false erau și certificatele medicale care atestau diferitele sarcini cu risc.

Suspiciunile colegilor și ale angajatorului, șocați de numărul neobișnuit de mare de sarcini pe care le avea Barbara, au dus în cele din urmă la investigații care au dezvăluit întreaga înșelăciune.

ADVERTISEMENT

Potrivit acuzațiilor, femeia ar fi prezentat certificate medicale false la ASL (Azienda Sanitaria Locale – instituție publică de sănătate în Italia n.r.), falsificând semnătura unui ginecolog, reușind astfel să obțină concediu de maternitate de la locul de muncă și să beneficieze de indemnizație din partea INPS.

Împreună cu femeia a fost condamnat și partenerul ei, Davide Pizzinato. Acesta a primit șapte luni de închisoare pentru “complicitate la infracțiunea de înșelăciune în formă agravată în detrimentul organismului public”, relatează today.it.

ADVERTISEMENT

”Ambii au fost găsiți vinovați de comiterea unei înșelăciuni agravate împotriva unei instituții publice. Sentințele emise în cazul celor doi parteneri subliniază gravitatea faptelor lor și consecințele legale acțiunilor frauduloase”, se arată în decizia judecătorilor.

ADVERTISEMENT