ADVERTISEMENT
Fotbal intern

O legendă a lui Dinamo îl susține pe Dusan Uhrin: ”Nu mă așteptam să rezolve o problemă atât de mare”

Autor: Patrice Podina | 05.05.2021 | 12:27
O legendă a lui Dinamo îl susține pe Dusan Uhrin: ”Nu mă așteptam să rezolve o problemă atât de mare”
Costel Orac Sursa foto: GSP

Dinamo a legat două victorii la rând în play-out-tul Ligii 1 și speranțele s-au reaprins în rândul suporterilor, a oficialilor și a fostelor glorii ale clubului din Ștefan cel Mare.

ADVERTISEMENT

Deși părea condamnată la retrogradare, din cauza jocului haotic și a rezultatelor catastrofale din ultimele luni, Dinamo a renăscut sub comanda lui Dusan Uhrin.

”Cânii” au macat patru goluri în ultimele două meciuri și i-au făcut pe cei ce se îndoiau că se poate evita cea mai mare rușine din istoria clubului, să-și schimbe discursul.

Costel Orac, despre schimbările pozitive pe care Uhrin le-a adus la Dinamo

Costel Orac a jucat peste 200 de meciuri în tricoul lui Dinamo și a trăit câteva dintre cele mai glorioase momente ale clubului din Ștefan cel Mare. În ultimele luni, fostul atacant s-a declarat dezamăgit de situația în care a ajuns Dinamo și a arătat mereu cu degetul înspre conducerea administrativă. Acum, însă, laudă inspirația numirii lui Dusan Uhrin pe banca echipei.

ADVERTISEMENT

”Jocul nu-mi dădea speranțe, mă gândeam că e greu ca Dinamo să scape de retrogradare, dar dacă au dat acum de gustul victoriei, sper să o țină tot așa. nu mă așteptam ca Dinamo să lege două victorii, eram sceptic din acest punct de vedere.

Am reușit să marcăm și asta este cel mai important, pentru că era o problemă foarte mare. Se vede o mai mare disciplină, iar echipa nu mai intră în degringoladă în momentele importante ale unui meci. Înainte, nimeni nu respecta nimic. Acum, e cu totul altceva”, a punctat Costel Orac, pentru Prosport.

Costel Orac, despre decăderea clubului Dinamo

Legenda dinamovistă este un contestatar înverșunat al celor care au administrat clubul din Ștefan cel Mare în ultimii ani și îl consideră principal vinovat pe fostul patron, Ionuț Negoiță, pentru situașia actuală.

ADVERTISEMENT

În același timp, Orac a fost mereu alături de suporterii-acționari care au reușit să salveze clubul de la faliment și, implicit, de la desființare. În același timp insistă ca aceștia, suporterii-acționari, să găsească în cel mai scurt timp posibil un investitor capabil să redea gloria de altă dată clubului Dinamo.

Semifinalist în Cupa Campionilor Europeni cu Dinamo, în 1984, Costel Orac nu a pregătit niciodată echipa de seniori a ”câinilor”, fiind un singur sezon tehnicianul grupării satelit. A rămas, însă, toată viața un susținător al grupării din Ștefan cel Mare.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!