News

O mașină a fost spulberată de tren în Maramureș. Șoferița a rămas încarcerată

O mașină a fost spulberată de tren în Maramureș, în timp ce încerca să traverseze trecerea de cale ferată din zona Cicărlău, fără să se asigure.
10.07.2023 | 14:50
O masina a fost spulberata de tren in Maramures Soferita a ramas incarcerata
O mașină a fost spulberată de tren în Maramureș. Foto: GDS
ADVERTISEMENT

Pompierii ajunși la fața locului au constatat că femeia a rămas încarcerată în mașină și au încercat să îi salveze viața. ” Trenul de călători Satu Mare – Baia Mare a lovit o mașină, cu puțin timp în urmă, la trecerea de cale ferată din zona Cicârlău, în județul Maramureș”, au transmis autoritățile.

O mașină a fost spulberată de tren în Maramureș

Martorii spun că autoturismul a fost târât câțiva metri, iar echipele de salvatori au reușit în cele din urmă să o scoată pe femeie din autoturism. Aceasta se află în stare gravă și a fost transportată de urgență la spital. Potrivit Vasiledale.ro, trenul implicat în accident e trenul Satu Mare – Baia Mare. Se pare că mașina lovită de tren a lovit la rândul său un pieton, care aștepta liniștit să traverseze calea ferată.

ADVERTISEMENT

”Cu puține momente în urma, pompierii au fost solicitați pentru a interveni la locul producerii unui accident feroviar, în localitatea Cicârlău, unde un autoturism a fost lovit de tren. La locul intervenției s-au deplasat forțe de intervenție din cadrul Detasamentului de pompieri Baia Mare: 2 Descarcerare, 1 TIM, 1 EPA, 1 ASAS, în sprijin s-a alăturat și un echipaj SAJ. A rezultat o victimă, de sex feminin, de 57 de ani, din Bârgău, inconștiență în momentul de fata, evaluata de către echipajul medical”, au transmis ISU Maramureș.

În urmă cu 24 de ore, un accident similar s-a petrecut în Vaslui, unde o mașină a fost lovită din plin de trenul IR 1866 Galați – Iași, la o trecere la nivel cu calea ferată de pe DJ 243, în Vaslui. Cele două persoane aflate în autoturism au fost scoase din mașină și transportate de urgență la spital.

ADVERTISEMENT

Accidentul a avut loc aproape de localitatea Crivești, din comuna Tutova. ”Persoanele aflate în autoturism au fost evaluate medical. O femeie în vârstă de 24 ani acuza dureri la nivelul membrelor inferioare, al toracelui și abdomenului, aceasta fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Elena Beldiman Bârlad. Pasagerul din dreapta a fost evaluat și nu necesită îngrijiri medicale”, a transmis ISU Vaslui.

La fața locului au intervenit pompierii de la Detașamentul de pompieri Bârlad. ”Detaşamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD tip B2 și echipaje specializate, la faţa locului fiind trimisă şi o ambulanţă aparţinând Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui, substația Bârlad”, au transmis reprezentanții ISU Vaslui.

ADVERTISEMENT

Totodată, pompierii au menționat că a fost avariată în acest accident și locomotiva trenului, astfel că oamenii au avut nevoie de zeci de minute de așteptare până aceasta a fost înlocuită. La fel de grav a fost și cazul din 29 iunie din Vâlcea, unde un autoturism cu 5 persoane a fost lovit din plin tot de un tren.

Miraculos, din cele 5 persoane aflate în autoturism o singură persoană a ajuns în stare gravă la spital, restul fiind tratați la fața locului. ”Trenul de tip Regio Expres 2011 Caracal-Sibiu transporta aproximativ 50 de pasageri. Niciunul nu necesită îngrijiri medicale. Echipajul SMURD Drăgăşani a preluat o victimă, de sex masculin, minor, de cod galben, si o transportă către UPU Vâlcea.

ADVERTISEMENT

La locul accidentului au intervenit trei ambulanţe SMURD, două autospeciale de descarcerare şi o autospecială de stingere cu modul de descarcerare de la detaşamentele de pompieri Râmnicu Vâlcea şi Drăgăşani. Doi adulţi şi doi copii au fost răniţi, dar nu sunt încarceraţi”, au transmis reprezentanții ISU Vâlcea.

ADVERTISEMENT
Tags: