News

O mașină a intrat într-un grup de oameni, la Iași. Un bărbat a murit, două persoane sunt rănite grav

Un bărbat a murit și două persoane sunt grav rănite după ce o mașină a intrat într-un grup de pietoni care sărbătoreau Revelionul.
01.01.2023 | 11:42
O masina a intrat intrun grup de oameni la Iasi Un barbat a murit doua persoane sunt ranite grav
Intervenție SMURD la Iași. Foto: Ziarul de Iași
ADVERTISEMENT

Accidentul, produs în localitatea Cotnari, a băgat un bărbat și un copil în spital cu fracturi grave, iar un alt bărbat a fost omorât.

Accident mortal de Revelion, în Iași

”În urma evenimentului rutier au rezultat trei victime, pietoni loviţi de un autoturism. Două sunt conştiente, cu fracturi, şi una este inconştientă. La locul intervenţiei s-au deplasat o autospecială de intervenţie, un echipaj de prim ajutor calificat şi două ambulanţe tip B şi C de la SAJ Iaşi”, a transmis Georgică Onofreiasa, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi.

ADVERTISEMENT

A treia persoană, un bărbat în vârstă de 42 de ani, a murit la scurt timp după ce la fața locului au ajuns ambulanțele. Acesta suferise un traumatism cranio cerebral sever și un stop cardio respirator, astfel că medicii nu au avut ce să mai facă.

A doua victimă, un bărbat în vârstă de 39 de ani, ”a fost diagnosticat de medicii de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi cu traumatism cranio cerebral, traumatism cranio facial, fractură de membre superioare”.

ADVERTISEMENT

Copilul în vârstă de 14 ani a suferit la rândul său un traumatism cranio cerebral, fractură de gambă stângă, fiind internat la Spitalul pentru Copii.

Pompierii au avut de lucru în noaptea de Revelion și cu mai multe incendii, fiind vorba de zeci de intervenții la nivelul întregii țări în orele premergătoare Anului Nou.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, Georgică Onofreiasa a menționat că pentru stingerea unui incendiu izbucnit la Comarna a fost nevoie de două autospeciale de intervenţie şi stingere cu apă şi spumă şi un echipaj de prim ajutor.

“Două persoane erau autoevacuate din locuinţa incendiată, conştiente, care au fost asistate medical de echipajul de prim ajutor de la SMURD. O persoană cu dizabilităţi, de 57 de ani, conştientă, cu arsură veche de două zile la mâna stângă, a fost preluată de către echipajul SMURD şi transportată la spital“, a transmis Georgică Onofreiasa.

ADVERTISEMENT

Potrivit pompierilor, focul ar fi fost pornit intenţionat, iar acum anchetatorii încearcă să afle cine e mâna criminală din spatele acestui incendiu.

ADVERTISEMENT