Sport

Un fost mare internațional olandez, aproape de tragedie. ”Inima sa a suferit leziuni ireparabile!”. Update

Presa internațională a anunțat că un fost mare internațional olandez a fost aproape de o tragedie după ce a suferit un accident vascular cerebral.
19.01.2023 | 17:11
Un fost mare international olandez aproape de tragedie Inima sa a suferit leziuni ireparabile Update
Presa internațională a anunțat că un fost mare internațional olandez a fost aproape de o tragedie după ce a suferit un accident vascular cerebral. Sursă foto: The Mirror
ADVERTISEMENT
19-01-2023
15:22

Problemele lui Overmars sunt mai grave decât se anticipa. ”Inima sa a suferit leziuni ireparabile”

După ce Marc Overmars a fost internat în spital, ca urmare a unui accident vascular cerebral, comunicatul de presă al celor de la Royal Antwerp, grupare pentru care lucra ca director sportiv, avea un ton destul de optimist. Vorbind despre o stare bună și recuperare.

Jurnaliștii de la De Telegraaf, citați de Daily Mail, spun însă că veștile nu sunt tocmai bune. Overmars a suferit un stop cardiac, iar inima sa a suferit leziuni ireparabile. În momentul de față, spun jurnaliștii olandezi, ”este capabilă să pompeze sânge doar la 30% din volumul normal”.

Vestea a venit la doar 24 de ore după moartea legendarului Pele, la vârsta de 82, după o lungă bătălie cu cancerul.

Fostul internațional olandez Marc Overmars a suferit un accident vascular cerebral

Lumea fotbalului nici nu a apucat să digere vestea pierderii lui Pele, considerat de mulți cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, că o altă tragedie era să lovească. Fostul internațional olandez Marc Overmars a fost internat de urgență după ce a suferit un accident vascular cerebral.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 49 de ani, Overmars este director sportiv la clubul Royal Antwerp din martie. De altfel, gruparea belgiană este cea care a dat publicității vestea că fostul mijlocaș olandez are probleme medicale.

”Marc Overmars s-a simțit rău și a fost internat la spital, unde s-a constatat că a suferit un mic accident vascular cerebral. Marc se simte bine acum, dar trebuie să se odihnească și să o ia ușor în perioada următoare.

ADVERTISEMENT

El și familia lui se vor concentra pe recuperare și nu vor să ofere mai multe comentarii. Clubul nostru îi dorește o recuperare rapidă”, se arată în comunicatul celor de la Royal Antwerp.

Overmars s-a remarcat la Ajax

La începutul lunii februarie, Marc Overmars a demisionat din funcţia de director sportiv al clubului Ajax Amsterdam, după ce a fost acuzat că a trimis mesaje nepotrivite angajatelor grupării. El și-a cerut iertare, recunoscând că a avut un comportament inacceptabil.

ADVERTISEMENT

Fostul internaţional olandez a adunat 86 de selecţii la prima reprezentativă pentru care a marcat 17 goluri. El a jucat la două Cupe Mondiale, în 1994 și 1998, și la trei turnee finale europene, în 1996, 2000 și 2004.

Marc Overmars și-a început cariera la Go Ahead Eagles și a mai trecut pe la Willem Tilburg, înainte să cunoască marele succes la Ajax Amsterdam, alături de care a câștigat Liga Campionilor și Cupa Intercontinentală.

ADVERTISEMENT

După 5 ani petrecuți în tricoul ”lăncierilor”, Overmars a fost achiziționat de Arsenal, cu care a câștigat titlul în Premier League. După 3 ani în Anglia, el a plecat la FC Barcelona unde a jucat aproape 100 de meciuri.

ADVERTISEMENT