News

Noapte grea pentru pompierii din Prahova. Au trebuit să intervină la două incendii soldate cu trei victime

Pompierii din Prahova au intervenit la stingerea a două incendii în noaptea de luni spre marți, soldate cu moartea a trei persoane.
27.12.2022 | 10:48
Noapte grea pentru pompierii din Prahova Au trebuit sa intervina la doua incendii soldate cu trei victime
O casă a ars complet în Provița de Sus/ Foto: Observatorul Prahovean
ADVERTISEMENT

Un incendiu a izbucnit în apartamentul unui bloc de pe strada Tudor Vladimirescu din orașul Câmpina, informează Observatorul Prahovean.

ISU Prahova a fost alertat în jurul orei 04.2o privind incendiul izbucnit la etajul 4 al unui bloc cu 10 etaje. Au fost trimise la fața locului două echipaje de pompieri, o autoscară și un echipaj medical.

ADVERTISEMENT

Într-o primă etapă a intervenției, au fost evacuate zece persoane de la un etaj inferior și de la două etaje de deasupra apartamentului cuprins de flăcări.

În interiorul locuinţei au fost identificate două persoane (…) Acestea nu au răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarate decedate”, informează ISU Prahova.

ADVERTISEMENT

Victimele erau un bărbat de 80 de ani și o femeie de 70 de ani, care nu au mai răspuns la manevrele de resuscitare. Cei doi nu aveau arsuri, moartea lor fiind provocată de intoxicația cu fum.

Focul a fost stins înainte să se extindă și la alte apartamente din imobil.

Al doilea incendiu a fost semnalat în jurul orei 06.00, fiind vorba de o casă din satul Provița de Sus. Flăcările au cuprins întreaga locuință de circa 80 m².

ADVERTISEMENT

Localnicii le-au spus pompierilor că o persoană s-ar afla în interiorul locuinței

Concomitent cu acțiunea de stingere s-a constituit un binom de stingere pentru căutarea și salvarea persoanei. Din nefericire salvatorii au identificat un bărbat în vârstă de 74 ani decedat”, a  precizat ISU Prahova.

Tags: