Life

O mașină de la Dacia e cea mai mare lovitură românească pe piața auto din Europa. Are un succes uriaș

O mașină de la Dacia, cea mai mare lovitură pe piața auto din Europa. Autoturismul are un succes uriaș și s-a vândut foarte bine.
27.04.2023 | 07:49
O masina de la Dacia e cea mai mare lovitura romaneasca pe piata auto din Europa Are un succes urias
O mașină de la Dacia are un succes uriaș pe piața auto din Europa. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Autoturismele Dacia nu sunt populare doar la noi în țară, iar o mașină a companiei are un succes uriaș pe piața auto din Europa. Modelul a fost bine vândut în primele trei luni ale lui 2023.

O mașină de la Dacia are un succes uriaș pe piața auto din Europa. E cea mai mare lovitură românească

Dacia Sandero se numără printre cele mai populare mașini autohtone nu doar în România, ci și la nivel european. A fost al doilea cel mai bine vândut autoturism în Europa în primele trei luni ale acestui an.

ADVERTISEMENT

Modelul de autoturism este întrecut în vânzări doar de Tesla Y, care și-a redus semnificativ prețul de la începutul anului. Potrivit specialiștilor din piața auto, mașinile electrice se află pe un trend ascendent.

În plus, numărul înmatriculărilor pentru acest tip de vehicule a crescut cu 43% față de primele luni ale lui 2022. Modelul Sandero a ajuns în topul vânzărilor datorită raporului calitate-preț, notează observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Ce noutăți pregătește Dacia

Compania Dacia pregătește lansarea pe piață a modelului Duster 3 cu propulsie electrică, iar acesta va fi prezentat la finalul acestui an. Lansarea oficială pe piață va avea loc la începutul anului 2024. Automobilul va fi fabricat la noi în țară, la Mioveni.

Noul model vine cu mai multe noutăți. Printre acestea se numără și o lungime crescută cu câțiva centimetri, la circa 4,40 metri, lucru care ar împinge și mai mult Duster către segmentul compact și va lăsa, în acest fel, loc pentru un nou vehicul, cu lungimea între 4,10 – 4,20 metri.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Duster 3 folosește un motor de 1,6 litri pe benzină, de 115 CP, dar și un motor electric, de 49 CP. Întregul sistem are o putere totală de 140 CP și un cuplu maxim de 205 Nm.

Duster 3 folosește un motor de 1.6 litri pe benzină, de 115 CP, dar și un motor electric de 49 CP. Puterea totală a întregului sistem este de 140 CP și un cuplu maxim de 205 Nm.

ADVERTISEMENT

Mașina are și un al doilea motor electric, iar acesta echipează întregul ansamblu propulsor, pentru demaraj și generarea de curent. Cu ajutorul unei baterii de 1.3 kW, se va face recuperarea energiei, precum și alimentarea motoarelor electrice.

Cu ajutorul bateriei, mașina va putea parcurge o distanță scurtă, de câțiva kilometri, în regim exclusiv electric. Performanțele motorului modelului Duster 3 sunt comparabile cu cele ale unui diesel de dimensiuni similare. Marea diferență dintre acestea constă în prețul de achiziție.

La modelul Jogger de la Dacia, între nivelul de bază, pe benzină, și motorizarea hibrid, există o diferență de 7.000 de euro. În mod cert, aceasta se va păstra și la Dacia Duster, potrivit profit.ro.

ADVERTISEMENT