News

O nouă alertă cu bomba pe Aeroportul din Strasbourg. Mai mulți europarlamentari, evacuați. Rareș Bogdan: “Au intrat forțele de securitate”

Este din nou alertă cu bomba pe un aeroport. Mai mulți europarlamentari s-au aflat la fața locului, inclusiv Rareș Bogdan.
19.10.2023 | 20:29
O noua alerta cu bomba pe Aeroportul din Strasbourg Mai multi europarlamentari evacuati Rares Bogdan Au intrat fortele de securitate
O nouă alertă cu bomba pe Aeroportul din Strasbourg. Foto: Strasbourg Airport
ADVERTISEMENT

O nouă alertă cu bomba pe Aeroportul din Strasbourg emisă, joi, 19 octombrie. Mai mulți europarlamentari se aflau la fața locului la momentul respectiv, inclusiv Rareș Bogdan. Oamenii au fost evacuați.

O nouă alertă cu bomba pe Aeroportul din Strasbourg

Europarlamentarii, veniți din mai multe țări, au participat la sesiunea plenară a Parlamentului European. Astfel, la momentul anunțului privind alerta cu bomba se aflau foarte mulți politicieni, printre care și eurparlamentari români.

ADVERTISEMENT

Aceștia s-au întors în oraș, unii înapoi la Parlamentul European de la Strasbourg, iar alții au încercat să caute alte soluții de transport. Aeroportul a fost închis și nu se știe când va fi redeschis.

„Au evacuat aeroportul, au intrat forțele de securitate. Mai mulți europarlamentari români, italieni, greci, bulgari, polonezi au fost întorși la Parlament iar unii au ales să meargă spre Basel, la jumătate de oră s-a închis și aeroportul din Basel și practic singura posibilitate a rămas să mergem spre Frankfurt sau să așteptăm redeschiderea aeroportului din Strasbourg.

ADVERTISEMENT

Nu am vrut să așteptăm pentru că nu știm dacă el se va redeschide sau nu în această seară și am ales calea Germaniei mergând cu mașina trei ore până la Frankfurt, aeroport care nu a fost închis în aceste zile absolut deloc”, a transmis Rareș Bogdan, la Antena 3.

Amenințarea teroristă în UE, la nivel ridicat

Aceeași situație a fost raportată și în Aeroportul din Basel, Elveția, fiind emisă o alertă cu bomba. Amintim că alte șase aeroporturi regionale din Franţa au fost evacuate în urmă cu o zi, din cauza amenințărilor cu bomba.

ADVERTISEMENT

De altfel, miercuri, comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a anunțat că amenințarea teroristă în întreaga UE este la nivel ridicat, în contextul conflictului dintre Israel și gruparea Hamas din Fâșia Gaza.

Comisia Europeană atrage atenția asupra faptului că alerta teroristă ar putea crește semnificativ în următoarea perioadă. Totodată, radicalizarea în statele membre ale Uniunii Europene este în creștere.

ADVERTISEMENT

„Ameninţarea teroristă continuă să fie ridicată în UE. Ar putea de asemenea să crească, nu am ajuns încă în acest punct, dar rămânem vigilenţi”, a transmis comisarul european.

 

ADVERTISEMENT
Tags: