News

Amenințare cu bombă în Varșovia. Un bărbat a amenințat că se aruncă în aer în vârful monumentului Smolensk Video

Poliția poloneză a izolat sâmbătă Piaţa Pilsudski din centrul Varşoviei în urma unei amenințări cu bombă. Incidentul s-a petrecut cu o zi înaintea alegerilor de duminică
14.10.2023 | 17:44
Amenintare cu bomba in Varsovia Un barbat a amenintat ca se arunca in aer in varful monumentului Smolensk Video
Amenințare cu bombă la Varșovia. Sursa foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Incidentul s-a petrecut la Monumentul Smolensk, ridicat în 2018, la zece ani de la accidentul aviatic în care 96 de persoane, inclusiv președintele Lech Kaczyński, și-au pierdut viața. În dimineața zilei de sâmbătă un bărbat, ce căra un rucsac, a amenințat că se aruncă în aer din vârful monumentului. După ce poliția a izolat zona, negociatorii au reușit să-l convingă pe acesta să se predea.

Amenințare cu bombă la Varșovia

Negociatorii poliției poloneze au convins un bărbat să coboare de pe un monument dintr-o piață centrală din Varșovia, a declarat un purtător de cuvânt, punând capăt unui incident în urma căruia o parte a capitalei a fost izolată pe fondul unor informații privind o amenințare cu bombă, relatează Reuters.

ADVERTISEMENT

Postul privat de televiziune Polsat News a relatat că în jurul orei locale 1430 bărbatul s-a predat poliției. Imaginile filmate îl arată pe acesta coborând de pe monument, scoțându-și jacheta și plecând cu mâinile în aer.

Purtătorul de cuvânt al poliției, Sylwester Marczak, a declarat reporterilor că ofițerii l-au văzut pe bărbat urcând pe monumentul din Smolensk în jurul orei 10:00. Incidentul a avut loc cu o zi înainte ca Polonia să organizeze alegeri parlamentare.

ADVERTISEMENT

“S-au apropiat de el, dar apoi a avut loc o declarație foarte îngrijorătoare care a indicat că există un pericol real pentru oamenii din piață”, a spus el, adăugând că poliția îi examina acum rucsacul cu ajutorul unei raze X pentru a se asigura că este în siguranță.

Negocieri cu poliția

Corespondentul Reuters de la Varșovia a transmis că polițiștii de la fața locului au avertizat trecătorii cu privire la pericolul unei amenințări cu bombă. “Nu intrați, este o bombă”, ar fi spus aceștia. “În acest moment au loc negocieri, la fața locului se află negociatori și ofițeri antiterorism”, a declarat purtătorul de cuvânt pentru Reuters.

ADVERTISEMENT

Agenția de știri de stat PAP nu a confirmat informațiile potrivit cărora bărbatul amenința că se aruncă în aer, însă a transmis că mai multe sute de ofițeri au fost implicați într-o operațiune în jurul pieței.

Imagini postate pe platforma de socializare X, fostă Twitter, surprinseseră un bărbat în picioare în vârful monumentului Smolensk, care comemorează victimele catastrofei aeriene din 2010, în urma căreia au murit 96 de persoane, printre care președintele Lech Kaczynski și soția sa, Maria.

ADVERTISEMENT

Autoritățile nu au transmis informații cu privire la motivul care l-a împins pe bărbat la un asemenea gest. Incidentul vine totuși cu doar o zi înaintea alegerilor cruciale de duminică, alegeri ce au generat o stare de tensiune în întreaga societate poloneză.

ADVERTISEMENT