News

O nouă avertizare de cod galben de la ANM. Sunt anunțate ploi însemnate. Zonele afectate

ANM a lansat o nouă avertizare de cod galben. Au fost anunțate ploi semnificative. FANATIK vă spune ce zone sunt afectate
31.08.2021 | 10:35
O noua avertizare de cod galben de la ANM Sunt anuntate ploi insemnate Zonele afectate
ADVERTISEMENT

Meteorologii au emis o nouă avertizare de cod galbem. Sunt anunțate ploi însemnate.

În plus, specialiștii de la ANM mai anunță că prima zi de toamnă aduce și vânt puternic, în cea mai mare parte din țară. Sunt șanse ca precipitațiile să se extindă și în alte regiuni din România.

O nouă avertizare de cod galben de la ANM. Sunt anunțate ploi însemnate. Zonele afectate

Cod galben de ploi, zonele afectate
Cod galben de ploi, zonele afectate
Sursa foto. ANM

Avertizarea este valabilă în intervalul 31 august, ora 12:00 – 01 septembrie, ora 10:00. Sunt anunțate cantități însemnate de apă.

ADVERTISEMENT

 „În intervalul menționat, în Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei și local în Crișana vor fi averse și descărcări electrice”, au transmis meteorologii .

Aversele vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat, în special la munte 40…45 l/mp,” au adăugat.

ADVERTISEMENT

„Pe parcursul zilei de miercuri (01 septembrie) vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile vestice, nordice, centrale și la munte vor fi averse, pe alocuri însemnate cantitativ,” a mai precizat ANM.

Prima săptămână de toamnă aduce vreme rece

De altfel, meteorologii au anunțat deja că prima săptămână din toamă va aduce vreme mai rece decât în mod normal pentru această perioadă.

ADVERTISEMENT

Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval de timp, pe întreaga suprafață a țării.

Nici ultima zi de vară nu a fost foarte călduroară. Termometrele au arătat 12 grade în Capitală, la orele dimineții. În transilvania au fost înregistrate doar cinci grade. Maximele vor ajunge la 26-27 de grade în București și se vor situa între 18 și 29 de grade în zonele de munte.

ADVERTISEMENT

Vor urma câteva zile în care ploile ne vor da bătăi de cap, a explicat meteorologul ANM Dinu Mărășoiu, pentru Realitatea Plus. De joi, ploile vor înceta, a mai spus acesta. Nici temperaturile nu vor fi foarte mari, cele maxime vor fi cuprinse între 17-27-28, cu 23-24 în Capitală.

Chiar dacă se face simțită o răcire considerabilă a vremii, ulterior vom avea parte și de vreme frumoasă pentru acest început de toamnă. Vor mai fi zile în care termometrele vor arăta peste 25 de grade.

ADVERTISEMENT