News

O nouă crimă a îngrozit orașul Zalău. Un bunic a fost ucis chiar de către nepotul său

Un tânăr și-a ucis bunicul printr-o agresiune brutală într-un bloc din Zalău. Acesta a fost prins imediat de poliție și arestat
22.03.2024 | 16:03
O noua crima a ingrozit orasul Zalau Un bunic a fost ucis chiar de catre nepotul sau
Crimă șocantă în Zalău. Un tânăr își omoară bunicul cu brutalitate și este arestat de poliție. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un individ din Zalău a comis o crimă chiar în apartamentul propriu, ucigându-și bunicul. Ulterior, a încercat să fugă, dar a fost capturat rapid și plasat după gratii pentru o perioadă de 30 de zile.

Batrân ucis de nepot

Conform declarațiilor procurorilor, tragicul eveniment a avut loc în timpul zilei de miercuri, 20 martie, în orașul Zalău, într-un bloc situat în apropierea unui supermarket. Incidentul s-a desfășurat în locuința victimei, un apartament în care bătrânul de 72 de ani locuia împreună cu nepotul său în vârstă de 22 de ani, potrivit graiulsalajului.ro.

ADVERTISEMENT

Acesta din urmă era un tânăr fără ocupație și fără surse de venit când a fost primit de bunicul său începând cu anul 2023. Motivul pentru care a recurs la acest gest este încă cercetat de poliție.

Inculpatul l-a lovit pe bunicul său în zona capului, provocându-i multiple răni și fracturi ale craniului, ceea ce a dus în cele din urmă la decesul acestuia.

ADVERTISEMENT

Alerta asupra tragediei a fost dată de fiul victimei, unchiul presupusului criminal. După ce nu a reușit să-l contacteze pe tatăl său telefonic, acesta s-a dus acasă și l-a găsit pe bătrân decedat, mai spune sursa citată.

Agresorul a fugit de la locul crimei

Imediat după comiterea crimei, individul a părăsit locuința, fiind dat în urmărire și prins după aproximativ o oră și jumătate mai târziu. Autoritățile locale au mobilizat rapid resurse pentru a-l captura, reușind să-l localizeze în apropierea locului faptei, în zona autogării din oraș.

ADVERTISEMENT

Pe parcursul investigațiilor, agresorul a refuzat să coopereze cu anchetatorii, exercitându-și dreptul la tăcere. La cererea procurorilor, judecătorii de la Tribunalul Sălaj au dispus arestarea preventivă a individului pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 21 martie 2024.

„Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei și stabilirii răspunderii penale. Remarcăm pe această cale buna colaborare cu organele de poliție care s-au mobilizat și l-au prins pe inculpat la câteva ore după comiterea faptei. Precizăm faptul că punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, avnd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au transmis procurorii din cadrul parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

ADVERTISEMENT

Surse neoficiale din comunitatea locală, citate de graiulsalajului.ro, indică faptul că victima, un pensionar, era un individ harnic și responsabil. În ceea ce privește agresorul, vecinii afirmă că acesta manifesta uneori un comportament ciudat, o posibilă consecință a pierderii recente a tatălui său și a lipsei de comunicare cu mama sa.

ADVERTISEMENT