News

O nouă maşină electrică în România. Ce preţ are Skywell ET5, automobilul produs de compania care deţine Allview

O nouă mașină electrică a fost lansată în România. Este vorba despre modelul Skywell ET5, automobilul produs de compania care deține brandul Allview.
17.12.2021 | 11:12
O noua masina electrica in Romania Ce pret are Skywell ET5 automobilul produs de compania care detine Allview
O nouă maşină electrică în România, Skywell ET5. Care este prețul automobilului. Sursa foto: economedia.ro
ADVERTISEMENT

Skywell ET5, o nouă mașină electrică, a fost lansată în România. Visual Fan SA, compania care deține și brandul Allview, a lansat primul model de autoturism full electric.

Pentru demararea acestei noi linii de business se va deschide o nouă companie. Aceasta va avea ca obiect de activitate principal distribuția de mașini electrice, Visual EV S.R.L

ADVERTISEMENT

Visual Fan SA deține 95% din capitalul noii companii. Diferența de 5% din capitalul firmei este deținută de către o persoană fizică din interiorul companiei, notează mediafax.ro.

Skywell ET5, o nouă mașină electrică lansată în România

Prin lansarea acestui nou proiect, Visual Fan SA anticipează o creștere a cifrei de afaceri la nivelul grupului, cu 10% până la sfârșitul anului 2022. Dezvoltarea portofoliului și adiția de noi modele fac parte din strategia pe termen lung a companiei pentru a acoperi necesitățile pieței de masă.

ADVERTISEMENT

Lucian Peticilă, CEO al companiei Visual Fan SA, a vorbit despre lansarea noului automobil electric. Acesta își dorește să-și adapteze proiectele la tendințele actuale în domeniul tehnologiei.

Directorul companiei a mai precizat că această idee se află în portofoliul companiei de mai bine de doi ani. Automobilul Skywell ET5 reprezintă prima mașină electrică lansată în România și reprezintă o adevărată inovație pentru companie.

ADVERTISEMENT

„Astăzi am pus bazele unui proiect ce vizează un viitor sustenabil, durabil și care plasează grupul Visual Fan în topul noilor tendințe din industria IT.

Experiența și know-how-ul dobândite în cei aproape 20 de ani de activitate, ne-au ajutat de-a lungul timpului să anticipăm trendurile din industrie și să integrăm ultimele tendințe și inovații tehnologice în portofoliul nostru.

ADVERTISEMENT

Momentan, există la nivel global trendul prin care companiile din tehnologie aderă la industria auto, ca urmare a gradului ridicat de inovare și tehnologizare a autovehiculelor.

Deși tatonăm această idee de business de peste doi ani, acum am decis că este momentul să ne lansăm în industria mașinilor electrice, care se îndreaptă din ce în ce mai mult spre tehnologie și inovație.

Decizia de aderare la industria vehiculelor electrice pune în mișcare strategia de dezvoltare a grupului Visual Fan din următoarea decadă și astfel, ne dorim să transmitem o nouă viziune strategică”, a declarat Lucian Peticilă, CEO Visual Fan S.A. și Visual EV S.R.L.

Ce specificații are noua mașină electrică Skywell ET5

Modelul SUV Skywell ET5, produs de compania Visual EV SRL, are o autonomie de 400 km mixt (WLTP). De asemenea, automobilul dispune de „un spațiu interior extrem de generos și bine compartimentat”.

Mașina are și un sistem automat de asistență la conducere (L2.5) și „mai multe opțiuni și elemente inovatoare incluse în varianta de bază”, menite să aducă siguranță, informează startupcafe.ro.

Skywell ET5 va fi disponibilă în două variante, Premium și Luxury. Cumpărătorii au posibilitatea de a-și personaliza culoarea caroseriei, disponibilă în următoarele nuanțe: Midnight Blue, Metallic Grey, Pearl White.

În plus, și designul interior poate fi personalizat în funcție de preferințe. Modelele disponibile sunt Fusion Design – Black Leather Seat, Grey interior sau Royal Design – Brown Leather Seat, Brown interior.

Prețul de comercializare pornește de la 39.980 euro și include TVA și este disponibil prin Programul Rabla. Mașina poate fi achiziționată în leasing pornind de la 499 euro/lună. Termenul de livrare este de minim 75 de zile, în funcție de opțiunile de personalizare alese de clienți.

Compania a anunțat că ei care își doresc mașina electrică își rezerva modelul dorit începând de astăzi. Comenzile înregistrate până la data de 31 decembrie 2021 vor fi livrate în martie 2022.

În primul semestru al anului 2021, Visual Fan a înregistrat o cifră de afaceri de peste 13,58 milioane de euro (66,77 milioane de lei) din vânzarea de dispozitive electronice, dar și un profit net de 972.000 de euro (4,78 milioane lei) pe acest segment de business care reprezintă activitățile de bază ale firmei, mai arată sursa citată.

Cifra de afaceri și profitul net s-au situat peste previziunile bugetare pentru prima jumătate a lui 2021.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua...
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua în care Dylan a fost în culmea fericirii
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Mesajul transmis de Florin Piersic de pe patul de spital. Ce se întâmplă...
Mesajul transmis de Florin Piersic de pe patul de spital. Ce se întâmplă cu marele actor
Cu vaca la păscut prin Sectorul 5. Cum își face campanie candidatul PSD-PNL
Cu vaca la păscut prin Sectorul 5. Cum își face campanie candidatul PSD-PNL
Anamaria Prodan şi Reghecampf s-au împăcat! Impresara aruncă bomba: „Nu mai are sens...
Anamaria Prodan şi Reghecampf s-au împăcat! Impresara aruncă bomba: „Nu mai are sens să ne mai facem de râs în faţa României!”
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie