News

O nouă operă a lui Banksy face înconjurul lumii. Lucrarea este dedicată lui lui George Floyd, a cărui moarte a dus la proteste masive în SUA

06.06.2020 | 17:50
O noua opera a lui Banksy face inconjurul lumii Lucrarea este dedicata lui lui George Floyd a carui moarte a dus la proteste masive in SUA
ADVERTISEMENT

Celebrul artist Banksy a publicat imagini cu o nouă operă, dedicată lui lui George Floyd, bărbatul de culoare a cărui moarte a dus la proteste masive în SUA și în alte țări din toată lumea.

Banksy, lucrare dedicată lui George Floyd

Banksy, cunoscut pentru mesajele transmise prin operele sale, a publicat mai multe fotografii cu o nouă lucrare, realizată după ce moartea lui George Floyd, un bărbat de culoare din Statele Unite, a generat proteste masive în SUA și alte țări, informează Hotnews.

ADVERTISEMENT

Artistul britanic a reacționat astfel la moartea americanului, decedat după ce a fost pus la pământ de un polițist. Floyd a decedat ca urmare a axfisierii cauzate de genunchiul polițistului, fapt ce a strânit un val de revolte în Statele Unite.

Banksy spune că opera sa înfățișează modul în care sistemul nu reușește să protejeze și persoanele de culoare.

ADVERTISEMENT

În imagini se vede cum artistul a desenat un chip de culoare, deasupra căruia stă steagul Statelor Unite, ce începe să ardă de la flacăra unei lumânări aprinse ca la un priveghi.

Ce spune artistul despre opera sa

”La început m-am gândit că pur și simplu ar trebui să tac și să ascult persoanele de culoare cu privire la problemă. De ce ar trebui să fac asta? Nu este problema lor, este a mea”, a postat artistul pe o rețea de socializare, potrivit Hotnews.

ADVERTISEMENT

Acesta a adăugat că ”oamenii de culoare sunt pierduți de sistem. De sistemul alb. Ca o conductă stricată care inundă apartmanetul oamenilor care locuiesc dedesubt.

Sistemul defectuos le face viața mizeră, dar nu e treaba lor să o repare. Ei nu pot – nimeni nu îi va lăsa în apartamentele de sus.

ADVERTISEMENT

Aceasta este o problemă a sistemului alb. Și dacă oamenii albi nu o vor repara, cineva va trebui să urce și să spargă ușa”, scrie Banksy în descrierea imaginilor.

 

ADVERTISEMENT
Tags: