ADVERTISEMENT
News

O nouă tulpină de coronavirus a fost descoperită în India. Are „dublă mutație”

Autor: Bogdan Solomon | 25.03.2021 | 15:07
O nouă tulpină de coronavirus a fost descoperită în India. Are „dublă mutație”
Noua tulpină a fost descoperită în Maharashtra, unul dintre statele puternic afectate de răspândirea virusului. Sursa foto: Colaj Fanatik

O nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2, cu „dublă mutație”, a fost depistată pe teritoriul Indiei, anunță Ministerul Sănătății, printr-un comunicat transmis cu puțin timp în urmă.

ADVERTISEMENT

În urma analizei genomului de la mai multe probe provenite din Maharashtra, regiune puternic afectată de răspândirea acestei boli, s-a constatat existența așa-numitor „variants of concern” (VOC), diferite de cele cunoscute până acum.

Țara înregistrează în această perioadă cele mai mari valori zilnice de infectări și decese provocate de Covid-19 de la începutul anului. Nu este clar, însă, dacă noua variantă a provocat creșterile alarmante ale cazurilor de îmbolnăvire.

ADVERTISEMENT

India a descoperit o nouă tulpină a coronavirusului, cu două mutații

Noua tulpină nu a fost detectată într-un număr suficient de mare pentru a stabili o relație directă sau pentru a explica creșterea rapidă a numărului de cazuri în unele state”, se arată în comunicat transmis de Ministerul Sănătății.

India a raportat până acum atât cazuri de îmbolnăvire cu tulpina britanică, cât și cu cele descoperite în Brazilia și Africa de Sud. Autoritățile susțin, însă, că niciuna nu pare să fi fost „vinovată” de creșterile din ultima perioadă.

ADVERTISEMENT

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 53.476 de noi infectări, cel mai mare număr din luna noiembrie încoace. Doar SUA și Brazilia raportează valori mai mari în momentul de față.

În aceste condiții, spitalele din statele mari au depășit capacitatea maximă. De asemenea, miercuri s-au produs 275 de decese, cele mai multe de la începutul anului, iar bilanțul total, potrivit datelor furnizate de Guvern, a ajuns la 160.441.

ADVERTISEMENT

O nouă posibilă tulpină a fost descoperită și în Belgia

Nici din Belgia nu vin vești mai bune, pentru că un grup de cercetători ai Universității Liege au descoperit o nouă mutaţie a virusului SARS-CoV-2, cunoscută ca Spike Insertion (SI).

Având în vedere că efectele sale sunt învăluite încă în mister, denumirea științifică ( B.1.214) nu a putut fi clasificată ca „variantă îngrijorătoare” (VOC), cum s-a întâmplat în cazul celor din Marea Britanie (B.1.117), Africa de Sud (B.1.351) şi Brazilia (P.1).

ADVERTISEMENT

Încă nu suscită o preocupare deosebită privind pericolul său”, au transmis cercetătorii, adăugând că în momentul de față nu se știe dacă această mutație îi conferă virusului un avantaj în privința răspândirii.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!