News

O pensionară de 72 de ani a primit 5.000 de lei amendă. De ce au decis polițiștii să-i aplice sancțiunea usturătoare

18.04.2020 | 11:24
O pensionara de 72 de ani a primit 5000 de lei amenda De ce au decis politistii sai aplice sanctiunea usturatoare
ADVERTISEMENT

O pensionară de 72 de ani din Cluj a primit 5.000 de lei amendă de la polițiști pentru că a încălcat măsurile impuse de autorități și a ieșit din casă în afara programului dedicat persoanelor peste 65 de ani.

Amendă de 5.000 de lei pentru o pensionară de 72 de ani

O pensionară din Cluj, în vârstă de 72 de ani, s-a ales cu o amendă de 5.000 de lei din parte oamenilor legii, care au prins-o pe bătrână în timp ce ieșise din casă în afara programului alocat persoanelor peste 65 de ani.

ADVERTISEMENT

Femeia a avut abateri repetate și ar fi avut un limbaj neadecvat la adresa polițiștilor care au prins-o afară în afara intervalului dedicat persoanelor vârsnice, informează Adevărul.

Amenda i-a foat aplicată pensionarei în data de 4 aprilie, atunci când a fost prinsă pe stradă de polițiști fără a avea adeverința pe propria răspundere, așa cum prevăd măsurile impuse de ordonanțele militare, pe fondul epidemiei de coronavirus din România.

ADVERTISEMENT

În plus, femeia se deplasa în afara programului alocat persoanelor cu vârste de peste 65 de ani, au anunțat reprezentanții Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj.

Bătrâna nu se afla la prima abatere

Polițiștii spun că bătrâna nu se afla la prima abatere, astfel că a mai fost avertizată și în trecut de trei ori, însă a fost găsită tot fără a avea asupra ei adeverința pe propria răspundere și se plimba nejustificat pe străzile din Cluj.

ADVERTISEMENT

Întrucât era a patra oară când a fost găsită pe stradă în afara programului dedicat persoanelor peste 65 de ani, polițiștii i-au aplicat o amendă de 5.000 de lei.

Mai mult decât atât, pensioanara ar fi avut și un limbaj neadecvat la adresa oamenilor legii, astfel că aceștia au decis să nu o mai ierte pe pensioanră și să-i aplice sancțiunea usturătoare.

ADVERTISEMENT