News
notix pixel id

O posibilă nouă tulpină Covid-19 este cercetată de medicii români. Ce simptome diferite s-au observat la pacienți

Medicii din Iași cercetează o posibilă nouă tulpină Covid-19 care ar fi apărut în România în acest val 4 al pandemiei. S-a luat această decizie după o serie de simptome diferite constatate la pacienți.
23.10.2021 | 16:12
O posibilă nouă tulpină Covid-19 este cercetată de medicii români. Ce simptome diferite s-au observat la pacienți
O posibilă nouă tulpină Covid-19 este cercetată de medicii români. Ce simptome diferite s-au observat la pacienți. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

România este statul din Uniunea Europeană cel mai afectat de pandemia de Covid-19. Cu o acoperire vaccinală extrem de redusă în comparație cu media blocului comunitar, virusul SARS-CoV-2 face ravagii în țară.

În aceste condiții, epidemiologii au atras deja atenția asupra posibilității ca o nouă mutație de coronavirus să ia naștere și să afecteze populația.

Medicii din Iași se tem că o tulpină nouă Covid ar putea exista deja, fapt pentru care au demarat secvențieri în acest sens.

ADVERTISEMENT

O posibilă nouă tulpină Covid-19, apărută în România, este cercetată de medicii români

Medicul Florin Roșu, care este și managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, spune că sunt șanse importante ca în România să fi apărut deja o nouă tulpină COVID.

Doctorul a ajuns la această concluzie după ce a constatat forme tot mai agresive ale bolii în ultimele săptămâni.

ADVERTISEMENT

În acest sens, medicii de la spitalul din Copou au recoltat probe de la câţiva pacienţi internaţi în spital pentru a fi efectuată secvenţierea şi a se stabili dacă este vorba de o nouă tulpină, relatează News.ro.

”Am decis în această săptămână să recoltăm probe de la câţiva pacienţi care prezintă acest tip de simptomatologie şi efectuăm secvenţierea astfel încât să vedem dacă ne confruntăm cu o nouă tulpină.

ADVERTISEMENT

Am observat o creştere a agresivităţii bolii în urmă cu două-trei săptămâni. Răspunsul îl vom afla două săptămâni”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu.

Ce simptome diferite s-au observat la pacienții Covid-19 în ultima perioadă

Medicul din Iași a spus că s-a luat decizia secvențierilor după ce s-au constatat forme din ce în ce mai grave la pacienții Covid-19 internați în ultima perioadă.

ADVERTISEMENT

Dr. Roșu spune, cu subiect și predicat, că ar fi vorba despre o nouă tulpină, apărută la noi în țară. El a precizat că ”până nu avem secvenţierea nu avem certitudinea”.

”Tulpina ar fi una apărută la noi. Eu vă spun ce am observat noi şi de ce am ajuns să credem că poate fi o nouă tulpină.

ADVERTISEMENT

Din punctul de vedere al simptomatologiei, pacientul vine în spital cu un necesar mic de oxigen, undeva între trei şi cinci litri de oxigen pe minut, apoi observăm o degradare accentuată şi rapidă, necesarul de oxigen ajungând până la 25 de litri pe minut.

În acest moment intervenţia colegilor de terapie intensivă devine necesară”, a mai declarat medicul Florin Roşu, conform sursei citate.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri