News

O procedură cosmetică folosită de femei poate duce la infectarea cu HIV. Pericol pentru sănătate

O procedură cosmetică poate duce la infectarea cu HIV. Aceasta se află printre cele mai actuale și folosite tratamente din România.
09.07.2023 | 21:18
O procedura cosmetica folosita de femei poate duce la infectarea cu HIV Pericol pentru sanatate
O procedură cosmetică poate duce la infectarea cu HIV. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

O procedură cosmetică folosită de femei poate duce la infectarea cu virusul HIV, potrivit unor studii recente. Este vorba de o metodă cunoscută și foarte iubită în întreaga lume. Și româncele preferă acest tratament, care întârzie procesul de îmbătrânire.

O procedură cosmetică poate duce la infectarea cu HIV

Cercetătorii atrag atenția asupra faptului că „terapia vampir”, extrem de căutată de cei care adoră procedurile cosmetice, poate fi periculoasă pentru sănătate. Noi studii au demonstrat faptul că tratamentul crește riscul de HIV.

ADVERTISEMENT

În Statele Unite ale Americii au fost închise foarte multe centre cosmetice, de-a lungul timpului, în care era efectuată „terapia vampir”. Motivul ar fi reprezentat chiar de înregistrarea îmbolnăvirilor cu HIV care ar fi fost influențate de acest tratament, potrivit Digi 24.

Un medic dermatolog a explicat că procedura este benefică dacă este făcută de specialiști, oameni calificați în domeniul medicinei. Totodată, „terapia vampir” trebuie efectuată în condiții sterile, pentru a nu exista riscul îmbolnăvirii beneficiarilor, a transmis medicul Olga Simionescu pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Specialiștii recomandă pacienților să acorde o atenție deosebită acestei proceduri. Oamenii trebuie să se documenteze foarte bine cu privire la clinica și calificările persoanei care face „terapia vampir”, înainte de a merge la un astfel de tratament.

Ce reprezintă „terapia vampir”. Ce trebuie să știi despre procedură

Terapia vampir este una dintre cele mai actuale proceduri de cosmetică, ce implică injectarea propriului sânge. Însă, este utilizată o concentrație mai ridicată de trombocite, care ar ajuta în repararea celulară, conform medicilor.

ADVERTISEMENT

Prin acest tratament sunt reduse liniile fine, ridurile și pot fi tratate cicatricile unei persoane. Pielea se regenerează cu ajutorul sângelui pacientului. De altfel, trombocitele au un rol important în procesul de regenerare.

Această metodă este preferată de foarte multe staruri internaționale și nu este folosită doar în chirurgia estetică. Specialiștii o utilizează și în ortopedie, stomatologie, dermatologie sau neurochirurgie.

ADVERTISEMENT

„Elementul cheie al terapiei este sângele pacientului. Cantitatea prelevată este una nesemnificativă, aceasta fiind ulterior procesată în vederea obținerii unei plasme cu un conținut ridicat de trombocite.”, arată Drpanturu.ro.

 

 

ADVERTISEMENT