News

O publicație apropiată de Kremlin a prezentat un bilanț al soldaților ruși uciși în Ucraina. Diferențe uriașe față de datele oficiale. Cifrele au fost șterse imediat

Un bilanț al soldaților ruși uciși în Ucraina a fost prezentat în mediul online de publicația pro-Kremlin Readovka. Sunt diferențe uriașe față de datele oficiale. Ulterior, cifrele au fost șterse.
22.04.2022 | 09:42
O publicatie apropiata de Kremlin a prezentat un bilant al soldatilor rusi ucisi in Ucraina Diferente uriase fata de datele oficiale Cifrele au fost sterse imediat
Război în Ucraina, ziua 79. Kievul anunță că a încheiat prima fază a războiului cu victorie. Probleme pentru Rusia în Crimeea, amenințări pentru NATO de la Moscova
ADVERTISEMENT

Ucraina și Rusia, cele două tabere implicate în conflictul militar din zonă care durează deja de aproape o lună, prezintă bilanțuri diferite în privința numărului morților din război.

Care e numărul soldaților ruși uciși în Ucraina? Datele prezentate și șterse rapid de o publicație pro-Kremlin

Kievul actualizează zilnic numărul pierderilor pe care inamicul le-a suferit în această invazie. În schimb, de la Moscova vin mult mai rar informațiile, iar diferențele față de realitatea pe care o prezintă Ucraina sunt uriașe.

ADVERTISEMENT

În această săptămână, o publicație pro-Kremlin, Readovka, a publicat pentru scurt timp o informație cu numărul soldaților ruși despre care se crede că au fost uciși în războiul din Ucraina.

Totalul publicat al victimelor era destul de mare, chiar uriaș în comparație cu datele oficiale prezentate de Moscova în urmă cu câteva zile. Informația a fost ștearsă imediat din spațiul online.

ADVERTISEMENT

Astfel, potrivit site-ului de propagandă rusă, totalul morților de partea rusă, din 24 februarie până în prezent, este de 13.414, în vreme ce 7.000 de soldați sunt dați dispăruți. Nu s-au furnizat date despre numărul răniților.

Conform La Repubblica, datele publicate pe conturile de Twitter și de Telegram ale publicației pro-ruse au fost șterse după un minut. A fost însă timp suficient pentru a fi salvate de mai mulți utilizatori și redistribuite, devenind virale.

ADVERTISEMENT

”Într-o informare cu ușile închise, Ministerul rus al Apărării a anunțat datele despre pierderile din timpul operațiunii speciale de pe teritoriul Ucrainei.

Pierderile iremediabile de partea rusă sunt în număr de 13.414 soldați. Încă aproximativ 7.000 de militari sunt considerați dispăruți”, se arăta în mesaj.

ADVERTISEMENT

Peste 100 de morți pe crucișătorul Moskva

În același bilanț apar și informații legate de cazul crucișătorului Moscova. Se precizează că 116 soldați ruși ar fi murit și peste 100 sunt dați dispăruți după scufundarea navei amiral a flotei ruse din Marea Neagră.

”Victimele de pe crucișătorul Moskva au fost de asemenea anunțate: 116 morți sunt confirmați, mai mult de 100 de oameni sunt considerați dispăruți.

Ministrul Apărării a anunțat că e dificil de calculat numărul morților, ținând cont de intensitatea ostilităților și inaccesibilitatea la toate cadavrele de pe câmpurile de luptă”, se arată în textul publicat de Readovka.

Ucraina: Rusia a pierdut 21.000 de soldați în război

Armata rusă ar fi pierdut 21.000 de soldați în războiul împotriva Ucrainei, potrivit ultimei actualizări a Statul Major General al forțelor armate ucrainene, de joi, 21 aprilie.

În schimb, pe 25 martie, Ministerul rus al Apărării anunța că 1.351 de soldați ruși au murit luptând în Ucraina, iar 3.825 au fost răniți.

Anterior, în primul bilanț al militarilor ruși morți și răniți în război, din 2 martie, se spunea că 498 de militari ruși și aproape 1.600 au fost răniți, de 10 ori mai puțin decât cifrele anunțate atunci de Ucraina.

ADVERTISEMENT