News

Presa rusă ar fi transmis din greșeală cifrele reale ale soldaților morți în războiul cu Ucraina. Cum a fost posibil

Apar noi suspiciuni legate de Moscova. Presa rusă ar fi transmis, din greșeală, cifrele reale ale soldaților morți în războiul cu Ucraina. Cum s-a descoperit acest lucru?
22.03.2022 | 08:46
Presa rusa ar fi transmis din greseala cifrele reale ale soldatilor morti in razboiul cu Ucraina Cum a fost posibil
Cum ar fi scăpat Rusia cifrele reale ale deceselor soldaților săi, în războiul cu Ucraina. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Komsomolskaia Pravda, tabloid aflat în slujba oficialilor din Rusia, a publicat luni un material despre numărul real al soldaților Kremlinului, care au murit în războiul cu Ucraina. Însă, acest lucru ar fi fost făcut dintr-o greșeală.

Câți soldați ruși a transmis presa din Moscova că au murit în războiul cu Ucraina

Concret, Komsomolskaia Pravd a precizat că 9.800 militari ruși au decedat, iar acest număr este unul apropiat de ceea ce a transmis și Ucraina. După ce s-a descoperit acest lucru, publicația a șters imediat pasajul cu pricina, dar a fost salvat, deja, de alte site-uri, scrie HotNews.

ADVERTISEMENT

”Ministerul Apărării al Federației Ruse respinge informațiile Statului Major ucrainean despre presupusele pierderi la scară mare ale Forțelor Armate (RF) în Ucraina.

Potrivit Ministerului Apărării al Federației Ruse, în timpul operațiunii speciale din Ucraina, Forțele Armate Ruse au pierdut 9861 de soldați, iar 16153 de persoane au fost rănite”, a fost prima variantă a articolului publicat, după care a fost refăcut. Vezi AICI.

ADVERTISEMENT

Mai exact, cifrele soldaților ruși care au murit pe front erau publicate într-o știre în care era vorba despre un anunț al Ministerul rus al Apărării, potrivit căruia Kremlinul a înfrânt ”Batalionul Donbass”. Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al instituției, ar fi declarat acest lucru în cadrul unei conferințe de presă.

Reacția Kremlinului în urma erorii publicației Komsomolskaia Pravda

De cum a descoperit posibila eroare a publicației Komsomolskaia Pravda, reprezentanții Kremlinului au reacționat. Ei susțin că la mijloc ar fi fost vorba despre o clonare a site-ului.

ADVERTISEMENT

Poziția oficialilor de la Moscova are loc și în contextul în care armata Ucrainei se lăuda că în 26 de zile de război a produs pagube materiale semnificative soldaților lui Vladimir Putin. Peste 15.000 dintre aceștia ar fi murit, ar fi fost răniți sau capturați.

O estimare de joia trecută a serviciilor secrete americane, citate de New York Times, arăta că peste 7.000 de soldați ruși au fost uciși în mai puțin de 3 săptămâni de conflict. Dincolo de aceste cifre, nu se cunosc cu precizie cele reale, până în prezent, mai ales că războiul Rusia-Ucraina continuă.

ADVERTISEMENT