News

O româncă de 28 de ani, condamnată pentru o crimă brutală, în Italia. Procurorul a cerut închisoare pe viață

O tânără de 28 de ani din România își va petrece mai bine de două decenii în închisoare, în Italia. Femeia l-a ucis pe bătrânul de care trebuia să aibă grijă.
01.10.2022 | 13:30
O romanca de 28 de ani condamnata pentru o crima brutala in Italia Procurorul a cerut inchisoare pe viata
Românca Daniela Chița a fost condamnată la 23 de ani de închisoare pentru uciderea unui italian / Foto: Hepta, Facebook
ADVERTISEMENT

Românca Dana Mihaela Nicoleta Chiță a fost găsită vinovată pentru moartea bătrânului de 89 de ani pe care-l îngrijea și condamnată la 23 de ani de închisoare.

Românca va fi exulzată definitiv din Italia, după ce își va executa pedeapsa

Condamnarea româncei de 28 de ani a avut loc vineri, 30 septembrie, la Tribunalul din Agrigento (Sicilia). După executarea pedepsei, românca va fi expulzată din Italia și nu va mai avea dreptul să revină niciodată în această țară.

ADVERTISEMENT

Ea va trebui să plătească și daune morale de 20.000 de euro pentru fiecare din rudele bătrânului ucis. Inițial, procurorul de ședință ceruse închisoarea pe viață pentru tânăra badantă, scrie rotalianul.ro.

Dana Mihaela Nicoleta Chiță a fost trimisă în judecată la începutul lunii septembrie, după ce anchetatorii au arestat-o pentru uciderea lui Michelangelo Marchese, la Palma de Montechiaro, în vara anului 2020.

ADVERTISEMENT

Modul șocant în care românca l-a ucis pe bătrân

A fost o crimă brutală, care a șocat opinia publică, pentru că românca i-a legat mâinile și picioarele bărbatului înainte ca acesta să moară. Ulterior, ea l-a abandonat în apartamentul său, unde a fost găsit de polițiști câteva zile mai târziu, când vecinii au reclamat dispariția acestuia.

Polițiștilor nu le-a luat mult să-și dea seama că persoana care a comis crima este de sex feminin. În primă fază, aceștia au observat că modul în care erau strânse legăturile victimei nu era unul specific masculin.

ADVERTISEMENT

Bănuielile s-au îndreptat asupra badantei de naționalitate română, iar acestea s-au confirmat rapid, după ce telefonul femeii a fost pus sub ascultare.

Procurorii, șocați de cruzimea tinerei

Proba incriminatoare a fost, totuși, găsirea mașinii bătrânului la un fost deținut. Acesta le-a recunoscut anchetatorilor că primise mașina de la Chița, cu scopul de a o dezmembra, însă el a hotărât s-o păstreze.

ADVERTISEMENT

„A fost o crimă brutală, ea nu a avut mustrări de conștiință să-l omoare pentru a-i fura cei câțiva bănuți pe care îi ținea în casă și o mașină veche”, a declarat procuroarea Cecilia Baravelli, cea care s-a ocupat de caz.

ADVERTISEMENT
Tags: