Life

O româncă din Grecia face reproșuri la adresa turiștilor: ”Zi de zi văd moartea cu ochii”

O femeie de origine română stabilită de ani buni într-o insulă elenă trage un puternic semnal de alarmă. Ce le spune celor care ajung în vacanță în Grecia.
22.08.2022 | 19:49
O romanca din Grecia face reprosuri la adresa turistilor Zi de zi vad moartea cu ochii
Româncă din Thassos, semnal de alarmă pentru turiști. Ce le reproșează. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

O româncă face reproșuri la adresa turiștilor, după ce în urmă cu aproximativ două săptămâni un prieten grec și-a pierdut viața într-un accident rutier. Declarațiile au fost făcute pe un forum din Thassos.

Româncă din Thassos, semnal de alarmă pentru turiști. Reacția femeii

Femeia de origine română vede în fiecare zi cum persoanele care ajung în concediu în Grecia se grăbesc pe străzi. Aceasta susține că turiștii nu țin cont de regulile de circulație și mereu să grăbesc spre destinația aleasă.

ADVERTISEMENT

Cu această ocazie a dat un exemplu personal, după ce un șofer din Brașov a fost foarte aproape să o lovească în timp ce se deplasa cu scuterul.

„Zi de zi văd moartea cu ochii în locul în care acum 2 săptămâni a murit în accident de scuter un prieten grec! Zi de zi! Azi iar și e doar începutul zilei! Un brașovean grăbit s-a gândit să facă o depășire în curbă fără vizibilitate, pe linie dublă continuă, la Metalia!

ADVERTISEMENT

Eu veneam din față pe scuter… E modul în care circulăm aici vara fiind practic, rapid și economic! Știu că mereu după colț mă poate aștepta o surpriză pe 4 roți care nu ține cont de nimeni și de nimic și sunt preventivă… încetinesc și sper…

Încă tremură carnea pe mine și stau și mă întreb, ca de fiecare dată: unde vă grăbiți? Pleacă plaja? Se încălzește berea? V-a luat vântul pălăria? Unde vă grăbiți și nu vă pasă de nimeni altcineva din trafic?

ADVERTISEMENT

Ce vină avem noi că nu știți și nu vreți să vă opriți din fugă? Atât eu, cât și voi, avem o singură viață. Eu aleg să mi-o trăiesc, iar graba voastră poate să mi-o scurteze pentru ce? Pentru că vreți șezlongul din prima linie? Pe bune?”, a scris românca din Grecia pe Facebook.

Femeia este conștientă că insula este vizitată anual de foarte multă lume, de aceea și traficul este unul aglomerat, dar asta nu înseamnă că turiștii trebuie întotdeauna să se grăbească. Sfatul acesteia este ca oamenilor să le pese mai mult de ceilalți din trafic.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, nerespectarea regulilor de circulație atrage cu sine probleme cu legea și poate duce la pierderea de vieți, inclusiv a celor care se află la volan și au o viteză foarte mare.

ADVERTISEMENT