News

Maria a murit înţepată de scorpion pe o insulă din Grecia. Autorităţile au ignorat apelurile familiei fetiţei: “Nu e nimeni care să ne ajute”

Maria, o fetiță în vârstă de cinci ani, a murit înțepată de un scorpion, pe o insulă din Grecia, dar autoritățile ignoră cazul. Familia copilei este disperată.
17.08.2022 | 20:59
Maria a murit intepata de scorpion pe o insula din Grecia Autoritatile au ignorat apelurile familiei fetitei Nu e nimeni care sa ne ajute
Fetița decedată face parte dintr-un grup de migranți. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Maria, o fetiță de cinci ani, provenită dintr-o familie de migranți, a murit înțepată de un scorpion, pe o insulă nelocuită, situată la frontiera dintre Grecia și Turcia. Părinții ei au cerut disperați ajutorul autorităților elene, dar acestea s-au făcut indiferente.

O fetiță de migranți a murit înțepată de un scorpion, pe o insulă. Autoritățile elene par că ignoră cazul

Potrivit Daily Mail, totul s-a întâmplat după ce întreaga familie a copilei, alături de alți zeci de migranți au fost blocați pe o insulă ”în teritoriul nimănui”, din cauză că Turcia și Grecia nu au vrut să-i primească.

ADVERTISEMENT

Insula se află pe râul Evros, iar toți migranții ar fi aici din 14 iulie, a relatat o femeie pe nume Baida, în vârstă de 27 de ani. Nimeni nu le-a adus hrană, apă sau medicamente.

Autoritățile elene s-au certat cu cele din Turcia

Între autoritățile elene și cele din Turcia a izbucnit o dispută, iar grecii i-ar fi împins la un moment dat pe cei 39 de migranți în partea din Turcia. Autoritățile de aici i-au luat și i-au dus pe 1 august pe o a doua insulă, dar plină de insecte, șerpi și scorpioni.

ADVERTISEMENT

Deși s-au dat apeluri repetate către greci pentru salvare, nimeni nu a reacționat prompt. Mai mult, oficialii eleni i-ar fi împiedicat pe voluntari să ofere o mână de ajutor.

În cele din urmă, grecii și-au asumat responsabilitatea și i-au salvat luni pe migranți. Ministerul elen pentru Migrație a precizat că oamenii erau într-o stare bună, doar o femeie însărcinată fiind dusă la spital, ca o măsură de precauție.

ADVERTISEMENT

Baida a mai detaliat că doi bărbați s-au înecat în râu în timp ce încercau să scape de pe insula periculoasă, înainte ca Maria să moară.

”Ce o să se întâmple? Poate că vom muri cu toții, dimineața. Insula e plină de șerpi, scorpioni și insecte. Vă rugăm să ne ajutați.

ADVERTISEMENT

Vă jur că (aici) e iadul pe pământ și nu e nimeni care să ne ajute”, își aduce aminte Baida despre cum suna îngrijorată la autoritățile din Grecia.

De asemenea, oficialii eleni nu au confirmat spusele Baidei și nici că un copil a fost dus la ATI. Totodată, au transmis că vor recupera trupul copilei ucise de scorpion.

ADVERTISEMENT