News

O scriitoare din China, acuzată de trădare de chinezi după ce și-a publicat jurnalul din Wuhan

22.04.2020 | 15:15
O scriitoare din China acuzata de tradare de chinezi dupa ce sia publicat jurnalul din Wuhan
ADVERTISEMENT

O romancieră din Wuhan este acuzată de trădare pentru că și-a publicat jurnalul scris în perioada petrecută în izolare.

O scriitoare din Wuhan, acuzată de trădare

Fang Fang, o romancieră din China, își va publica în străinătate jurnalul în care descrie viața de zi cu zi din Wuhan în timpul pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

În consecință, naționaliștii din China o acuză de trădare pentru că ar alimenta criticile la adresa Chinei. Conform news.ro, femeia a început să scrie zilnic într-un jurnal după instituirea izolării în Wuhan, în jurul datei de 23 ianuarie.

Fang Fang și-a publicat on-line opera, după 60 de zile de carantină în Wuhan. Romanciera a descris cu lux de amănunte starea prin care au trecut oamenii din Wuhan, de la furie la speranță, fără a menaja autoritățile chineze.

ADVERTISEMENT

Scriitoarea nu a menajat sistemul medical chinezesc, pe care l-a criticat pentru modul prost în care ar fi gestionat situația.

Un prieten doctor mi-a spus: noi, medicii, ştim cu toţii de ceva vreme că există o transmitere interumană a bolii, am raportat acest lucru superiorilor noştri, dar, totuşi, nimeni nu i-a avertizat pe oameni, a punctat Fang Fang, dezvăluind lipsa de reacție a autorităților.

ADVERTISEMENT

Într-o țară unde mass-media e controlată și cenzurată de guvern, documentul încărcat de Fang Fang a fost citit de câteva milioane de oameni care au aflat realitatea din Wuhan.

Autoritățile din China au „luat foc” în momentul în care au aflat că femeia își va publica cartea în străinătate, inclusiv pe terenul „dușmanului” SUA.

ADVERTISEMENT

Mai mulți cititori au acuzat-o pe femeie că și-a vândut țara, fiind de notorietate războiul rece din ultima perioadă dintre China și restul lumii.

„O companie mass-media din SUA a spus deja că vrea să se folosească de această carte pentru a cere socoteală Chinei. Bravo Fang Fang, ai dat ţărilor occidentale arme cu care să tragă în China”, a răbufnit un bărbat. “Tu dezvălui astfel natura ta de trădătoare. Pentru a înţelege mai bine, cu cât ţi-ai vândut jurnalul?”, o acuză un alt cititor, revoltat că femeia face bani pe spatele morților de coronavirus din China.

Femeia a acuzat că este atacată violent în mediul on-line și consideră că nu a greșit cu nimic.

ADVERTISEMENT