News

O tânără din Constanța acuză poliția de comportament abuziv. A ajuns la secție după ce a traversat printr-un loc nepermis

O tânără din Constanța acuză de comportament abuziv un agent de poliție care a dus-o cu forța la secție și i-a dat două amenzi la distanță de câteva minute. Femeia a fost surprinsă traversând printr-un loc nepermis.
30.07.2022 | 22:04
O tanara din Constanta acuza politia de comportament abuziv A ajuns la sectie dupa ce a traversat printrun loc nepermis
Un nou incident în care e reclamat un abuz al poliției a avut loc la Constanța / foto simbol: Hepta
ADVERTISEMENT

Tânăra spune că a parcat pe prima bandă, fiind rugată de o prietenă care o însoțea și dorea să-și ia copiii din scara blocului. Acolo, tânăra a fost oprită de un agent de poliție care a atenționat-o că a traversat printr-un loc nepermis și că urmează să fie amendată.

Polițistul nu i-ar fi permis femeii să meargă la mașină să-și ia actele cerute

Agentul i-a cerut actele de identitate, iar femeia i-a spus că acestea sunt în mașină. Conform relatărilor acesteia, polițistul nu i-a permis să se deplaseze la propriul automobil, pentru a-și lua actele și i-a spus că datele pe care i le-a comunicat sunt false.

ADVERTISEMENT

Femeia a fost obligată să meargă la secția de poliție ”pentru legitimare amănunțită”, fiind luată de braț și băgată cu forța în mașină.

”Când să părăsesc incinta secției a ieșit după mine și a strigat că nu o să mai ies din casă fără să primesc o amendă. Că se asigură el”, a povestit Isabela pentru Gândul.

ADVERTISEMENT

IPJ Constanța spune că polițistul a acționat ca la carte

”Reținerea” femeii a fost filmată cu telefonul mobil de prietena femeii, iar imaginile au ajuns la IPJ Constanța. Reacția instituției a fost că polițistul a acționat ”corect și conform cu reglementările în vigoare”.

Mai mult, varianta poliției diferă complet de cea a femeii.

”Persoana în cauză a devenit recalcitrantă, manifestându-se într-un mod agitat fizic și verbal, motiv pentru care a fost introdusă în autospeciala de poliție”.

ADVERTISEMENT

Unde poți reclama polițiști?

Din răspunsul poliției reiese că femeia a mai primit o amendă pentru oprire neregulamentară și folosirea avariilor în mod nejustificat. De asemenea, ea este acuzată că a oferit date de identitate false.

”Cetățenii care au aspecte de menționat referitoare la activitatea, disciplina și/sau deontologia unui polițist se pot adresa, în scris, Biroului Control Intern din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța”, se mai arată în răspunsul IPJ Constanța.

ADVERTISEMENT
Tags: