News

O tânără face naveta 1.600 km dus-întors zilnic pentru a merge la muncă: “E mai ieftin decât o chirie la Milano”

Întrucât nu își permite să plătească o chirie în Milano, o tânără face zilnic naveta de la Napoli. Ea parcurge, dus-întors, 1.600 de km.
22.01.2023 | 18:07
O tanara face naveta 1600 km dusintors zilnic pentru a merge la munca E mai ieftin decat o chirie la Milano
O tânără face naveta 1.600 km dus-întors zilnic pentru a merge la muncă: "E mai ieftin decât o chirie la Milano". Sursa foto: gazzetta.it
ADVERTISEMENT

Pentru a face economie și a mai pune deoparte ceva din salariu, o femeie din Italia face zilnic naveta de la Napoli la Milano.

De ce a ales tânăra din Italia să facă naveta de 1.600 km către locul de muncă: ”E mai ieftin decât o chirie la Milano”

Giuseppina Giugliano, în vârstă de 29 de ani, locuiește în Napoli. Ea e angajată ca portar la o școală din Milano.

ADVERTISEMENT

Cel mai ușor i-ar fi să se stabilească în Capitala Lombardiei și să nu mai piardă peste 8 ore numai în trafic. Chiriile în Milano sunt însă uriașe, iar tânăra nu își permite acest lux.

Prin urmare, Giuseppina face naveta zilnic. Are o rutină pe care o respectă deja cu sfințenie. Se trezește la ora 3:30, ia micul dejun, apoi pleacă spre autobuzul din Napoli, unde locuiește cu părinții, spre gara centrală.

ADVERTISEMENT

De aici, la ora 5:09 se urcă într-un tren de mare viteză care ajunge în Milano la 9:23. Nu pierde mult timp aici pentru că la 10:00 fix intră în tură. După-amiaza, când încheie orele de muncă, se întoarce acasă tot cu trenul.

La revenire are o cursă feroviară care pleacă din Milano la ora 18:20. Când ajunge acasă e deja ora 23:00. Giuseppina spune că nu mai are timp de a mânca acasă, fapt pentru care cina o ia de regulă în tren.

ADVERTISEMENT

În locuința din Napoli nu îi mai rămâne de făcut decât să se pregătească pentru o nouă zi de navetă. Acesta este ritualul tinerei.

Giuseppina are un salariu de 1.160 de euro. O chirie în Milano e 1.800 de euro

Prețul chiriilor în orașul din nordul Italiei unde muncește Giuseppina este unul imens. Pentru un apartament cu două camere în Milano, femeia ar trebui să achite aproximativ 1.800 de euro / lună.

ADVERTISEMENT

Îi este absolut imposibil să adune acești bani, dat fiind faptul că salariul ei este puțin peste 1.160 de euro. Pentru navetă, femeia plătește o sumă destul de mare, dar mult sub ceea ce ar da pentru o chirie, 400 de euro pe lună.

Munca mea nu mă deranjează deloc, nici călătoriile cu trenul. Fiecare este liber să decidă cum vrea să-și modeleze viața, iar eu am luat decizia mea”, spune Giuseppina pentru Il Giorno.

Problema ei în acest moment este că o boală cu plămânii din copilărie i s-a agravat. Ea spune că în timp nu va mai putea suporta oboseala.

Acum, după ce cazul ei a apărut în media din Italia, tânăra speră ca cineva din Milano să o ajute cu o chirie la un preț decent.

ADVERTISEMENT
Tags: