Life

O româncă din Italia nu reușește să-și găsească chirie. Roxana, refuzată de toți agenții imobiliari din cauza naționalității

O româncă din Italia nu reușește să-și găsească chirie în Florența. Toți agenții imobiliari au refuzat-o din cauza naționalității.
08.10.2022 | 19:14
O romanca din Italia nu reuseste sasi gaseasca chirie Roxana refuzata de toti agentii imobiliari din cauza nationalitatii
O româncă din Italia nu-și găsește chirie și este refuzată de toți agenții imobiliari. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

O regizoare româncă încearcă să-și caute o garsonieră de închiriat în Italia, însă este refuzată de agenții imobiliari din cauza naționalității. Tânăra primește refuzuri de o lună.

O româncă din Italia, refuzată de toți agenții imobiliari din cauza naționalității

În vârstă de 30 de an, Roxana Iftime locuiește de 11 ani în Florența și este operator cultural, dar are și propria firmă, ca regizor.

ADVERTISEMENT

De ceva timp, Roxana are nevoie de o nouă locuință în care să se mute cu chirie. Românca este dispusă să închirieze o cameră sau un apartament pe care să-l împartă cu alții, la un preț cuprins între 300 și 850 de euro pe lună.

Tânăra a fost refuzată de toți agenții imobiliari după ce au aflat că este din România. Mai mult, aceștia chiar au îndemnat-o să locuiască în casa unei persoane în vârstă, căreia să-i acorde îngrijiri.

ADVERTISEMENT

“De o lună caut o casă și am primit doar refuzuri. Când aud că sunt româncă mă sfătuiesc să merg să locuiesc cu o persoană în vârstă, pe care să o îngrijesc.

N-are niciun sens să le mai spun că aia nu se numește ‘chirie’, se numește îngrijitoare și e ceva pentru care trebuie să primești un salariu, nu doar o cazare.”, a mărturisit Roxana Iftimie, potrivit Corriere Fiorentino.

ADVERTISEMENT

Cum decurg conversațiile Roxanei cu agenții imobiliari

Românca a povestit cum decurge o conversație cu un agent imobiliar din Florența.

După ce îi cere Roxanei numele, iar tânăra încearcă să-l pronunțe pe litere, agentul o întreabă de unde vine. Aceasta îi spune că din România, cu mențiunea că locuiește de 11 ani în Florența.

Din păcate, acela este momentul în care conversația cu agentul imobiliar ia sfârșit.

“’Bună, sun pentru anunțul casei de închiriat din Gravinana.’. Agentul imobiliar, fericit că a dat peste o potențială clientă o întreabă: ‘Care este numele tău’ / ‘Roxana’ / ‘Cum’/ ‘Roxana, cu x, Roxana Iftime’ / ‘Cum???’.

ADVERTISEMENT

Agentul nu înțelege și îi cere să-i spună pe litere, apoi o întreabă de unde vine. ‘România. Dar locuiesc în Florența de 11 ani’.

În acel moment discuția a luat sfârșit, cu refuzul și salutările de rigoare agentul imobiliar închide conversația.”, a mai povestit Roxana.

Roxana Iftimie a mai spus că este foarte fericită să locuiască în Florența. Tânăra s-a îndrăgostit de acest oraș și nu vrea să creadă că toți italienii au astfel de prejudecăți.

Tânăra s-a lovit de multe comentarii negative legate de originea ei, dar și despre munca pe care o practică. Mulți agenți imobiliari sunt convinși că Roxana nu-și poate plăti chiria din cauza faptului că lucrează pe cont propriu.

R2oxana spune că a trăit “o lună de refuzuri repetitive, întrebări stupide, replici rasiste despre originea mea, despre munca pe care o fac, despre presupusa mea incapacitate de a plăti chiria doar pentru că lucrez pe cont propriu și nu pe timp nedeterminat.”, a mai povestit tânăra.

“Să înțeleg că dacă sunt româncă, trebuie neapărat să fiu și badantă?”, se întreabă Roxana.

ADVERTISEMENT
Tags: