News

O turistă, terorizată de atacurile ploșnițelor! Ce au găsit inspectorii DSP la un hotel din Bihor

O turistă, cazată pentru un sejur la un hotel dintr-o stațiunea balneară din Bihor, susține că a fost terorizată de atacurile ploșnițelor.
09.10.2022 | 10:09
O turista terorizata de atacurile plosnitelor Ce au gasit inspectorii DSP la un hotel din Bihor
O turistă reclamă că ar fi fost victima atacurilor de ploșniță într-un hotel din Băile Felix / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Acuzațiile făcute de femeie au fost susținute și de o serie de fotografii în care arăta locurile în care ar fi fost mușcată de ploșnițele din hotelul în care se cazase la Băile Felix. Ajunsă acolo, în luna septembrie, femeia s-a cazat la Hotel Mureș și, susține ea, a rezistat doar trei zile din sejur, preferând să se întoarcă acasă decât să mai suporte atacurile ploșnițelor.

O turistă, terorizată de ploșnițele de la Băile Felix

O turistă s-a plâns, în luna septembrie, că a fost victima atacurilor ploșnițelor pe care le-ar fi găsit într-un hotel, la Băile Felix, lângă Oradea. Ajunsă în stațiunea balneară din județul Bihor pentru un între sejur, ea nu ar fi rezistat decât trei zile acolo, preferând să plece înapoi acasă decât să mai îndure mușcăturile ploșnițelor.

ADVERTISEMENT

O prietenă de-ale sale a prezentat situația pe conturile sale de socializare și, citată de Antena 3, susține că situația a fost critică. ”Momentan prietena mea care s-a întors de aici, este in concediu medical, este ciupită maxim de ploșnițe din patul hotelului”, susținea postarea de la Facebook.

Mai mult decât atât, susținea turista, cei din Felix știu că la hotelul respectiv ar exista probleme, dar nimeni nu ar spune nimic. Iar acest lucru, susține femeia, i-a fost confirmat în momentul în care a ajuns la farmacie pentru că pe piele îi ieșiseră niște pete.

ADVERTISEMENT

”Cu o zi înainte fusese la farmacie (înainte de a renunța la sejur, n. red.) să cumpere ceva crezând ca este vreo urticarie alimentară, farmacista i-a răspuns la salut, apoi s-a dus direct la raft să îi caute Advartan și loțiune de varicelă. Revenind la tejghea a întrebat `sunteți la Mureș, nu?`. Deci și farmacista știe de ploșnițe”, mai susține amica victimei, pe Facebook.

Ba chiar, reclamă ea, situația este știută de mai mulți oameni, dar și de managementul hotelului, cei care ar fi transformat totul într-o afacere. ”Cred ca este deja o afacere, vine omul, se cazează, plătește sejurul și tratamentul, stă 2-3 zile cât rezistă la coșcovitul ploșnițelor, apoi fuge acasă”, mai susține ea.

ADVERTISEMENT

Ce au găsit inspectorii DSP în hotelul în care a fost reclamat atacul ploșnițelor

După ce femeia a reclamat atacurile ploșnițelor, o echipă de control de la Ministerul Turismului, însoțită și de inspectori DSP și ANPC, a descins la hotelul din Băile Felix în care ar fi fost ploșnițele. Doar că, la fața locului, susține comunicatul oficial al instituției, citat de Antena 3, reclamațiile nu ar fi susținute de realitate.

”Controalele de specialitate efectuate de către DSP și ANPC nu au confirmat aspectele din cuprinsul sesizării, respectiv existența ploșnițelor în întreaga unitate. Structura de cazare are angajați 2 medici specialiști, iar prin declarația asumată, medicul aflat la sediul unității hoteliere la data și ora controlului a precizat că, în perioada respectivă, nu s-a prezentat la cabinet niciun pacient cu astfel de probleme și nici nu a depistat la persoana în cauză, din prezenta sesizare, leziuni tegumentare de genul celor prezentate în mediul on-line.

ADVERTISEMENT

În camerele de pe un etaj al hotelului, spațiul de cazare era dezafectat, fiind efectuate lucrări de deratizare/igienizare. Pentru alte deficiențe care țin de domeniul turismului, echipa de control a sancționat contravențional operatorul economic, conform prevederilor OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, precum și ale Legii prevenirii nr. 270/2017”, susțin cei de la Ministerul Turismului, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT