News

O vilă monument istoric din inima Bucureștiului a fost scoasă la vânzare. Cât valorează minunăția

O vilă monument istoric din inima Bucureștiului a fost scoasă la vânzare. Cât valorează minunăția arhitecturală care a fost construită acum aproape 100 de ani.
25.04.2023 | 15:33
O vila monument istoric din inima Bucurestiului a fost scoasa la vanzare Cat valoreaza minunatia
O vilă monument istoric din inima Bucureștiului a fost scoasă la vânzare. Foto: Storia
ADVERTISEMENT

O vilă monument istoric din inima Bucureștiului a fost scoasă la vânzare. Cât valorează minunăția arhitecturală care a fost construită acum aproape 100 de ani. Agenții imobiliari au oferit mai multe detalii referitoare la casa cu etaj și mansardă de pe Bulevardul Regina Maria Din București.

O vilă monument istoric din inima Bucureștiului se vinde

Casa a fost construită în 1929, în perioada interbelică, atunci când a avut loc un așa zis boom imobiliar în Bucureștiul acelor ani. Vila monument istoric tip Art Deco tipică Jazz Age-ului bucureștean are etaj și mansardă și se vinde cu 660.000 de euro conform site-ului Storia.ro. Așadar, o șansp unică pentru orice investitor pasionat de arhitectură și istorie.

ADVERTISEMENT

”Această vilă aflată pe unul dintre bulevardele istorice cu rezonanță monarhică ale Capitalei a fost construită în 1929, în plin Jazz Age și “boom” imobiliar al Capitalei din perioada interbelică. Construcția solidă cu structură în formă de „Y” a fost ridicată în baza autorizației eliberate de fosta Primărie a Sectorului III Albastru din București, așa cum erau împărțite sectoarele, pe culori, pe vremea aceea.

Bulevardul pe care se află bijuteria Art Deco fusese trasat încă din 1893 sub numele „Maria”, în onoarea fiicei Regelui Carol și a Reginei Elisabeta. Terenul fusese achiziționat în același an al construcției, în 1929”, transmite sursa citată. În 1911, pe locul ocupat azi de imobil, erau în 1911 trei parcele înguste, proprietarii fiind Ioan Ionescu, Ioan Nedelcovici și un preot, care a rămas anonim.

ADVERTISEMENT

”Spre bulevard erau dependințele din fundul curții, căci casele fuseseră construite cu intrarea din Str. Egalităței (azi Poiana Florilor), stradă tăiată oblic de bulevardul proaspăt trasat. Vila are dublă deschidere: 15 metri liniari la bulevard și 16 metri liniari la stradă secundară, mai precis Strada Gladiolelor”, mai menționează sursa citată.

În 1911 strada Gladiolelor se numea Strada Libertăței. Legile imobiliare din acei ani favorizau construcțiile pe verticală, pentru că tot mai mulți oameni se mutau în capitală după Primul Război Mondial. Practic, datorită acestei creșteri economice, în prezent nu mai există nicio clădire în zonă care să fi fost construită în 1911. Primii proprietari identificați ai clădirii sunt Constantin Păunescu și Aurica Păunescu, cei care au cumpărat casa în 1967, atunci când bulevardul se chema George Coșbuc.

ADVERTISEMENT

Pentru cei cu adevărat pretențioși trebuie spus că în Cluj a fost scoasă la vânzare o casă, sau palat după unii, situată în centrul orașului, pentru o sumă care poate fi considerată exagerat de mare pentru unii. ”Clădirea din Cluj este amplasată pe un teren de 677 metri pătrați și are o suprafață utilă de 1.450 de metri. Cele 48 de încăperi și 16 băi pot fi folosite atât în scop locativ cât și ca sediu de firmă. De altfel, în prezent, la parterul clădirii, funcționează o societate notarială”, se arată în anunțul agenților imobiliari.

”Este de apreciat construirea casei în jurul anilor 1500, date fiind arcadele romane existente și azi în subsol. Aceasta are o destinație mixtă, având posibilitatea și de locuire, oferind un apartament de 300m amplasat la ultimul nivel, dar și birouri, aceasta desfășurând activitate notarială la parterul și etajele sale, fiind ocupate de Societatea Notarială Gorun & Asociații, societate înființată în anul 2007, fiind cea mai mare societate notarială ca număr de notari asociați din România”, este menționat în anunțul Sotheby’s România.

ADVERTISEMENT

Referitor la proprietate, situată pe una dintre cele mai vechi străzi din Cluj, aceasta e evaluată la 7 milioane de euro. Deși a fost scoasă la vânzare de multă vreme, momentan nu există cumpărători dispuși să scoată 7 milioane de euro din buzunar, însă nimic nu e imposibil în piața imobiliară din Cluj-Napoca.

ADVERTISEMENT
Tags: