Life

Un palat vechi de peste 500 de ani din Cluj a fost scos la vânzare. Cât costă construcția care are 48 de camere

Un palat vechi de peste 500 de ani din Cluj a fost scos la vânzare. Are 48 de camere, 16 băi, iar prețul este unul care întrece orice așteptare.
24.10.2022 | 23:56
Un palat vechi de peste 500 de ani din Cluj a fost scos la vanzare Cat costa constructia care are 48 de camere
Palatul din Cluj care se vinde cu peste 7 milioane de euro. Sursă foto: sothebysrealty.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Palatul din Cluj datează din secolele XVI-XVIII și este declarat monument istoric. În ciuda acestui lucru însă, clădirea a putut fi scoasă la vânzare.

Cât costă Palatul din Cluj vechi de mai bine de 500 de ani

Aceasta este situată pe Bulevardul Regele Ferdinand, una dintre cele mai vechi străzi din Cluj și are 48 de camere, dar și 16 băi. Construit cu atenție, Palatul dat spre vânzare de la Cluj are mai multe elemente renascentiste pe care cunoscătorii le pot remarca imediat.

ADVERTISEMENT

Cel care va achiziționa construcția trebuie să știe că aceasta este amplasată pe un teren care are 677 de metri pătrați și cu o amprentă la sol de 400 de mp.

De asemenea, Palatul de la Cluj scos la vânzare are în total o suprafață utilă de 1.450 de metri pătrați, iar prețul de vânzare pentru această clădire nu este însă pentru oricine.

ADVERTISEMENT

Conform anunțuri de vânzare, clădirea, monument istoric, care a fost construită în jurul anilor 1500, valorează 7,5 milioane de euro. Poate fi folosită fie pentru a locui, fie ca spațiu de birouri. Parterul ar fi deja închiriat, precizează vânzătorul.

”Este de apreciat construirea casei în jurul anilor 1500, date fiind arcadele romane existente și azi în subsol.

ADVERTISEMENT

Aceasta are o destinație mixtă, având posibilitatea și de locuire, oferind un apartament de 300 m amplasat la ultimul nivel, dar și birouri, aceasta desfășurând activitate notarială la parterul și etajele sale, fiind ocupate de cea mai mare societate notarială ca număr de notari asociați din România”, se mai menționează pe site-ul Sotheby’s International România.

Palatul din Cluj este vechi de peste 500 de ani. Sursă foto: sothebysrealty.ro / colaj Fanatik
Palatul din Cluj este vechi de peste 500 de ani. Sursă foto: sothebysrealty.ro / colaj Fanatik

Palatul Woroniecki din București se vinde și el cu aproape 6 milioane de euro

Iar aceasta nu este singura clădire fabuloasă din România care este scoasă la vânzare. Și Palatul Woroniecki din București, care a fost construit în anul 1940 se vinde la un preț de 5,95 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

În total, Palatul, care se află într-o zonă centrală din Capitală, are 811,6 metri pătrați, iar terenul pe care este construit are o suprafață totală de 919,6 metri pătrați, conform anunțului publicat pe un site de imobiliare.

Și Palatul din Bragadiru a fost pus la vânzare în vara acestui an.

ADVERTISEMENT
Tags: