Life

Oana Pellea, veste minunată la 92 de ani de la nașterea lui Amza Pellea: “Va funcționa în regim permanent”

Oana Pellea vine cu o veste extraordinară. La 92 de ani de la nașterea tatălui său, Amza Pellea, actrița a făcut un anunț neașteptat.
08.04.2023 | 12:24
Oana Pellea veste minunata la 92 de ani de la nasterea lui Amza Pellea Va functiona in regim permanent
Oana Pellea, veste minunată la 92 de ani de la nașterea lui Amza Pellea. Sursă foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Oana Pellea este fiica regretatului actor Amza Pellea. Acesta s-a făcut remarcat în special pentru rolul pe care l-a avut în filmul Nea Mărin Miliardar. Au fost însă și alte pelicule care l-au consacrat de-a lungul carierei sale și care au rămas în sufletul publicului.

Fiica actorului Amza Pellea, anunț neașteptat de ziua acestuia

Din păcate însă, faimosul actor avea să dispară din această lume mult prea devreme. S-a luptat cu o boală necruțătoare, iar în final a cedat. Nici măcar acum însă, familia, dar nici cei care l-au admirat pentru rolurile sale nu l-au uitat.

ADVERTISEMENT

Dovada cea mai clară este gestul făcut de fiica sa, Oana Pellea. Pe 7 aprilie, actorul ar fi împlinit 92 de ani, iar fiica sa a surprins pe toată lumea cu un anunț complet așteptat. Actrița a dat vestea într-o postare pe contul său personal de socializare, chiar în cursul zilei de ieri.

Oana Pellea anunță redeschiderea Casei Memoriale ”Amza Pellea” din Băilești. Vizitatorii vor putea să vină aici oricând doresc. Casa va funcționa în regim permanent, iar acest lucru a fost realizat cu ajutorul autorităților din Dolj, a spus actrița.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Oana Pellea a mai adăugat, în postarea sa, că dacă nu ar fi avut sprijinul necesar, atunci Casa Memorială ar fi rămas în continuare închisă. Aceasta a ținut să le mulțumească public tuturor celor implicați, atât în numele său, cât și al tatălui ei.

Oana Pellea le-a reamintit tuturor de iubirea pe care Amza Pellea a purtat-o Olteniei, dar și celor care locuiesc aici. În acest sens, era necesar un astfel de loc, pentru cei care vor să îi cinstească memoria faimosului actor.

ADVERTISEMENT

Anunțul făcut de Oana Pellea

”Astăzi, 7 aprilie,  ziua în care tată a văzut lumina zilei, vreau să fac un anunț. Casă Memorială “Amza Pellea” din Băilești își va redeschide porțile, în haine noi și va funcționa în regim permanent. Trebuie să mulțumesc Președintelui Consiliului Județean Dolj, domnul Cosmin Vasile și domnului Florin Ridiche director al Muzeului Olteniei Craiova. 

Fără sprijinul excepțional acordat de către dânșii…Casă Memorială ar fi rămas închisă… Domnii mei, vă adresez UN MARE MULȚUMESC, în numele tatălui meu și al meu personal!  Vă mulțumesc pentru că îi cinstiți memoria, așa cum se cuvine, celui care a iubit din tot sufletul Oltenia și pe olteni!”, a fost mesajul postat de Oana Pellea.

ADVERTISEMENT

Amintim că în vara anului trecut, Casa memorială Amza Pellea din Băilești a fost închisă. Actrița spunea atunci că este vorba despre o serie de probleme administrative și le povestea fanilor săi că este extrem de supărată. Iată însă că lucrurile aveau să se rezolve câteva luni mai târziu.

ADVERTISEMENT
Tags: