Life

Obiceiul care te menține sănătos atât pe tine cât și pe cei din jurul tău. Te face să te simți bine și să ai poftă de viață

Un obicei banal nu doar că te menține sănătos pe tine, dar și pe cei din jurul tău. De asemenea, îți va da o stare de bine zi de zi.
24.04.2024 | 07:41
Obiceiul care te mentine sanatos atat pe tine cat si pe cei din jurul tau Te face sa te simti bine si sa ai pofta de viata
Obiceiul care te menține sănătos atât pe tine cât și pe cei din jurul tău. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Obiceiul care te menține sănătos atât pe tine cât și pe cei din jurul tău poate avea un impact major și asupra vieții tale. Te ajută să te simți mai bine și de asemenea îți redă pofta de viață în anumite cazuri.

Obiceiul care te menține sănătos atât pe tine cât și pe cei din jurul tău

Unele obiceiuri sunt sănătoase, în timp ce altele nu ne fac prea bine. Important este să le cunoaștem și să știm ce avem de făcut mai departe. Dacă vrem să fim sănătoși, viciile, spre exemplu, ar fi bine să dispară din peisaj.

ADVERTISEMENT

Un medic a vorbit despre obiceiul care te menține sănătos atât pe tine cât și pe cei din jurul tău. Odată ce îl vei adopta vei vedea că în fiecare zi o să te simți mult mai bine și că parcă ai mai multă poftă de viață.

Medicul Tudor Ciuhodaru spune că două obiceiuri ne pot schimba viața în bine sau în rău. Este vorba în primul rând despre stilul de viață, iar mai apoi despre obiceiurile alimentare. Deși la prima vedere nu par atât de importante, aceste două lucruri ne pot afecta mai mult decât am crede.

ADVERTISEMENT

Un stil de viață sănătos îți va aduce doar avantaje atât ție cât și celor din jurul tău. De asemenea, o alimentație variată, bogată în legume și fructe, dar săracă în grăsimi, îți va da o stare de bine.

Recomandările medicului Tudor Ciuhodaru

Conform medicului, o alimentație sănătoasă și bogată în nutrienți susține sistemul imunitar, drept urmare te menține sănătos pe termen lung. În același timp, riscul de boli cronice este și el redus.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește stilul de viață, este deja cunoscut faptul că o persoană sedentară care consumă alimente procesate și are vicii, o să se simtă ceva mai rău și se poate confrunta cu probleme de sănătate.

Gestionarea stresului contează și ea. De altfel face parte din stilul de viață al unei persoane. În momentul în care înțelegem mai bine ce ne stresează și găsim rezolvarea problemei, ne va fi mai bine.

ADVERTISEMENT

Medicul Tudor Ciuhodaru spune că un stil de viață echilibrat te menține sănătos nu doar pe tine, ci și pe cei din jurul tău. Alegerile alimentare, cele care țin de activitatea fizică, somnul și multe altele, ne pot schimba viața.

„A avea oameni sănătoși înseamnă mai puține zile de spitalizare, înseamnă mai puține concedii medicale, mai puține cazuri de invaliditate, mai puțină suferință, mai puține decese. Ne dorim ca oamenii să trăiască cât mai mult și cât mai bine. Românii noștri merită acest lucru, la fel ca orice cetățean european”, a dezvăluit medicul Tudor Ciuhodaru, la DC Medical.

ADVERTISEMENT