Life

Obiceiul considerat secretul longevității. Un medic a spus efectele asupra organismului: ”Este inovație divină”

Obiceiul care e considerat secretul longevității, dezvăluit de un medic. Are mai multe efecte benefice asupra organismului.
25.11.2023 | 10:00
Obiceiul considerat secretul longevitatii Un medic a spus efectele asupra organismului Este inovatie divina
Obiceiul considerat secretul longevității, dezvăluit de un medic. Sursa foto: Freepik/schantalao
ADVERTISEMENT

Un medic a vorbit despre obiceiul care este considerat secretul longevității. Are numeroase beneficii pentru organism și multe persoane ar trebui să îl practice.

Obiceiul considerat secretul longevității, dezvăluit de un medic

Postul Crăciunului a început de la jumătatea lunii noiembrie, iar mulți români îl țin pentru purificare înainte de sărbători. Aceștia caută diverse rețete de post pentru a înlocui preparatele de origine animală cu cele pe bază de legume și cereale.

ADVERTISEMENT

Dr. Virgiliu Stroescu, medic primar în endocrinologie şi doctor în medicină, a vorbit despre cât de benefic este postul religios. Este un obicei foarte sănătos și cu numeroase beneficii pentru organism.

Acesta a explicat că hrana vegetală este mult mai sănătoasă decât cea animală, datorită fibrelor vegetale pe care aceasta le conține. Acestea ajută la o digestie sănătoasă.

ADVERTISEMENT

Medicul a mai spus, totodată, că postul are două acțiuni, una de epurare și una mecanică. Fibrele pe care le conțin alimentele vegetale ajută la curățarea organismului.

“Noi avem postul acesta religios care este foarte inteligent. Oameni buni, o perioadă din timp nu mai mâncați hrana animală pentru că toată hrana animală nu e sănătoasă.

ADVERTISEMENT

Hrana perfect sănătoasă este hrana vegetală. Care e secretul? Atenție, ceea ce este inovație divină sunt fibrele vegetale. Aici este tot secretul!

Fibrele vegetale sunt niște lanțuri de glucoză care în loc să fie dulci devin rezistente în structura lor și ele formează niște fibre vegetale. Deci glucoza fie face depozite cum este glicogenul, fie face aceste fibre care sunt extraordinar de interesante.

ADVERTISEMENT

Pe de o parte sunt ca un fel de mop pe unde sunt fibre vegetale. Dacă e să aruncăm aici o sticlă de cerneala o ștergem cu un mop, toată cerneală intră în fibrele vegetale.

Apoi fibrele vegetale ajută ca hrana noastră să meargă 6 metri ca să nu fim constipați. Deci fibrele au două acțiuni: una de epurare și alta mecanică”, a explicat medicul în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, de la Antena 3 CNN.

Ce alimente conțin multe fibre

De asemenea, medicul a spus care sunt alimentele ce conțin mai multe fibre, care contribuie la o digestie sănătoasă. Printre acestea se numără morcovul, dar și fasolea boabe.

“Ei, toată hrana vegetală are aceste fibre, unele în cantitate mai mare, de exemplu cele care scârție în gură morcovul, ardeiul, ţelina. Fasolea boabe are multe, multe fibre vegetale și sunt fibre vegetale solubile și insolubile. Toate astea vin şi curăță totul”, a mai precizat dr. Virgiliu Stroescu.

ADVERTISEMENT