Life

Ce greșeli să eviți în timpul postului. Așa nu o să te îngrași. Sfaturi de la Carmen Brumă

Ce greșeli să eviți în timpul postului pentru a nu acumula kilograme în plus. Ce sfaturi ne dă Carmen Brumă pentru a le evita.
13.11.2023 | 22:02
Ce greseli sa eviti in timpul postului Asa nu o sa te ingrasi Sfaturi de la Carmen Bruma
Ce greșeli să eviți în timpul postului. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Ce greșeli să eviți în timpul postului ca să nu te îngrași. Ce trucuri ne învață Carmen Brumă pentru a ține un post care să nu ne aducă kilograme în plus.

Ce greșeli să eviți în timpul postului. Așa nu o să te îngrași

Care sunt greșelile pe care trebuie să le eviți când ții post. Mâine începe oficial postul Crăciunului, așa că cei care vor să îl țină trebuie să știe și ce pot face pentru a nu se îngrășa.

ADVERTISEMENT

Conform lui Carmen Brumă, care este antrenor personal și nutriționist, sunt niște greșeli comune pe care oamenii le fac în timpul postului.

Astfel, prima dintre ele este faptul că persoanele care țin post nu mănâncă suficiente proteine.

ADVERTISEMENT

De asemenea, se poate și ca proteinele vegetale să nu fie bine combinate. Acest lucru înseamnă că putem și să ne îngrășăm, dar nici nu ne vom sătura din ce am mâncat.

„Iată două posibile greșeli în post, care pot duce la îngrășare.

1. Nu mănânci suficiente proteine sau nu combini corect sursele de proteine vegetală, astfel încât să aibă toți aminoacizii esențiali, iar lucrul ăsta te face să obții greu senzația de sațietate”, a spus nutriționistul.

ADVERTISEMENT

Ce să nu faci când ții post

O altă greșeală pe care o fac mulți oameni este să nu mănânce suficiente fibre.

Ele ne dau senzația de sațietate, în lipsa căruia putem să mai ciugulim alte lucruri. Pe scurt, ronțăielile între mese ne fac să acumulăm kilograme în plus în post.

Explicația este simplă: corpul nostru secretă mereu insulină dacă mâncăm câte ceva continuu și așa pot apărea inclusiv alte probleme de sănătate.

ADVERTISEMENT

„Nu mănânci suficiente fibre, ceea ce te face să ronțăi ceva, să ciugulești ceva tot timpul, iar lucrul ăsta menține secreția de insulină, iar acest lucru favorizează problemele de sănătate, iar printre acestea și kilogramele în plus.”, a dezvăluit Carmen Brumă, pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT