Life

Obiceiurile care pot distruge o relație de cuplu. Lidia Fecioru ne spune cum ne ferim de ele: ”Sunt ca o bombă cu ceas”

Lidia Fecioru a dezvăluit ce obiceiuri pot distruge o relație de cuplu și cum ne ferim de ele. Sunt “ca o bombă cu ceas”.
15.05.2023 | 21:48
Obiceiurile care pot distruge o relatie de cuplu Lidia Fecioru ne spune cum ne ferim de ele Sunt ca o bomba cu ceas
Obiceiurile care pot distruge o relație de cuplu, dezvăluite de Lidia Fecioru. Sursa foto: antena3.ro
ADVERTISEMENT

Lidia Fecioru a dezvăluit ce obiceiuri pot distruge o relație de cuplu, dar și cum ne putem feri de ele. Sunt anumite traume din copilărie, care trebuie rezolva pentru a nu ne afecta mai târziu.

Obiceiurile care pot distruge o relație de cuplu, dezvăluite de Lidia Fecioru

Bioenergoterapeutul a vorbit despre punctele slabe ale relațiilor sentimentale, pe care nu multe persoane le conștientizează. Este vorba despre traumele din copilărie, care nu au fost rezolvate și au fost, în schimb, “băgate sub preș”.

ADVERTISEMENT

Lidia Fecioru a explicat că cea mai întâlnită traumă este cea cauzată de relația părinte – copil, care poate afecta foarte tare viața de cuplu, dacă nu este rezolvată.

În funcție de puterea reacției emoționale, există trei puncte mari ale unei relații. Traumele sunt “ca o bombă cu ceas”, după cum a explicat bioenergoterapeutul.

ADVERTISEMENT

“Traumele pe care noi le băgăm în coş, le băgăm sub preş, le inhibăm, le ascundem. Chiar dacă nu ni le amintim tot timpul, ele sunt acolo şi sunt ca o bombă cu ceas. Întotdeauna, cineva din anturajul nostru, soţ sau soţie, frate sau soră, prieteni, vor căuta să atingă acel nod gordian (n.r. expresia utilizată pentru a descrie o problemă extrem de complicată, care, aparent, nu are soluție).

Tipul de traumă apare, inevitabil, în relaţia părinte-copil. Acesta ar fi primul câmp minat. Pentru că noi vedem aceste mici traume ale copiilor, unde copiilor încep să le fie frică, poate din cauza unui părinte mai agresiv”, a declarat Lidia Fecioru, potrivit antena3.ro.

ADVERTISEMENT

Pe măsură ce trec anii și înaintează în vârstă, copiii devin adulți, iar atunci când își vor forma propria familie își vor atinge, în mod inevitabil, câmpurile minate. Tocmai de aceea este foarte important ca fiecare persoană să-și rezolve traumele.

“Are loc o explozie emoţională. De aceea, unii oameni au gesturi necontrolate, de violenţă verbală sau fizică, pentru i s-a atins un punct sensibil. Trebuie să ne vindecăm rănile”, a mai explicat Lidia Fecioru.

ADVERTISEMENT

Lidia Fecioru, sfaturi pentru care cei care se confruntă cu insomnia

Lidia Fecioru a dezvăluit o rețetă pentru cei care au probleme cu insomnia. Pentru sa scăpa de această problemă, trebuie doar să prepari o băutură din câteva ingrediente, iar aceasta te va ajuta să adormi mai rapid.

Modul de preparare este simplu. Se pun două banane la un litru de apă, se taie rondele și de adaugă două bețișoare de scorțișoară, nu condimentul măcinat. Este bine să pui mai întâi la fiert scorțișoara cu apa, iar după ce începe să fiarbă să adaugi bananele.

Dacă vrei ca băutura să fie mai dulce, poți adăuga o lingură de miere. Se bea un pahar din această băutură cu o jumătate de oră sau o oră înainte de a merge la culcare, notează spynews.ro.

ADVERTISEMENT