Life

Obiceiurile simple care te-ar putea ajuta să trăiești până la 100 de ani. Nu e nimic complicat, anunțul cercetătorilor

Deprinderile ușoare datorită cărora poți trăi până la 100 de ani. Lucrurile nu sunt deloc dificile, după cum anunță oamenii de știință.
24.04.2024 | 09:00
Obiceiurile simple care tear putea ajuta sa traiesti pana la 100 de ani Nu e nimic complicat anuntul cercetatorilor
Deprinderile ușoare datorită cărora poți trăi până la 100 de ani. Lucrurile nu sunt deloc dificile, după cum anunță oamenii de știință. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Obiceiurile simple care te-ar putea ajuta să trăiești până la 100 de ani. Nu e nimic complicat, anunțul cercetătorilor. Care sunt regulile pe care le au oamenii care locuiesc în zonele albastre de pe globul pământesc.

Deprinderile ușoare datorită cărora poți trăi până la 100 de ani. Lucrurile nu sunt deloc dificile, după cum anunță oamenii de știință

Deprinderile ușoare datorită cărora poți trăi până la 100 de ani. Lucrurile nu sunt deloc dificile, după cum anunță oamenii de știință. Un grup de cercetători a identificat care sunt aspectele pe care trebuie să le iei în calcul.

ADVERTISEMENT

Experții recomandă integrarea mișcării zilnice și constante. E foarte important să faceți o activitate fizică în mod regulat. 20 de minute de exerciții aerobice zilnice sunt de ajuns, adică minimum 150 de minute de exerciții aerobice de intensitate moderată pe săptămână.

Cei care trăiesc mult și fără probleme de sănătate au, în general, un scop. Existența unui țel contribuie enorm la un trai longeviv. Oamenii trebuie să știe care este motivul pentru care se trezesc în fiecare dimineață.

ADVERTISEMENT

Stresul este o neplăcere pe care persoanele din lumea întreagă trebuie să îl elimine sau să îl reducă semnificativ. Dan Buettner, bursier la National Geographic Fellow și autor de bestseller, a declarat că stresul poate avea un impact profund asupra sănătății și longevității.

„Stresul duce la inflamație cronică, asociată cu fiecare boală majoră legată de vârstă. Ceea ce au cei mai longevivi oameni din lume și noi nu avem sunt rutinele de a scăpa de acest stres”, notează cercetătorii, conform Best Life Online.

ADVERTISEMENT

De asemenea, o altă regulă pentru a putea ajunge până la 100 de ani este legată de o dietă sănătoasă. Echipa lui Buettner recomandă să urmați mantra confucianistă veche de 2.500 de ani, numită „hara hachi bu”.

Aceasta îi învață pe oameni să se oprească din mâncat atunci când se simt 80% sătui. O modalitate de a face asta este să vă umpleți farfuria doar 80%, în timp ce diferența de 20% este pentru a pierde în greutate.

ADVERTISEMENT

Ce alte reguli trebuie să ai pentru a putea trăi 100 de ani

Cercetătorii spun că o altă regulă nescrisă pentru a putea trăi până la vârsta de 100 de ani este de a consuma alimente pe bază de plante. Carnea este înlocuită de cei din zonele albastre de fasole și numeroase leguminoase.

În plus, oamenii de știință susțin că este bine să te alături unei comunități religioase. Din punct de vedere statistic, participarea la servicii religioase de 4 ori pe lună ar putea adăuga până la 14 ani la viața voastră.

De asemenea, centenarii au tendința de a fi uniți și grijulii. Aceștia își țin familiile aproape și le pun de fiecare dată pe primul loc. Promovează legăturile profunde cu ceilalți pentru că acest lucru duce la rezultate mai bune în ceea ce privește sănătatea.

E foarte important să fii înconjurat de oameni care prețuiesc sănătatea și starea de bine. În felul acesta vei reuși să adopți la rândul tău un stil de viață sănătos. Ultima regulă spune să consumi vin roșu cu moderație.

„Trucul este să bei unul sau două pahare pe zi cu prietenii și/sau cu mâncare. Și nu, nu puteți economisi toată săptămâna și să beți 14 pahare sâmbătă”, mai adaugă cercetătorii, mai arată sursa menționată.

ADVERTISEMENT