Life

De ce să pui bicarbonat de sodiu pe haine. Efectul este fabulos

Bicarbonatul de sodiu are nenumărate beneficii, atât interne cât și externe. Ce se întâmplă însă când îl punem pe haine? Efectul este cu adevărat unul uimitor.
25.02.2023 | 07:00
De ce sa pui bicarbonat de sodiu pe haine Efectul este fabulos
De ce trebuie să adaugi bicarbonat de sodiu peste hainele tale. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Bicarbonatul de sodiu poate fi considerat un ingredient minune, atât în bucătărie, cât și atunci când vine vorba de anumite treburi casnice. Acesta poate fi utilizat în nenumărate moduri, iar un efect minune îl are fix atunci când este adăugat pe haine.

Efectul pe care îl are bicarbonatul de sodiu adăugat pe haine

Folosim bicarbonatul de sodiu în nenumărate rețete, dar pentru a ne albi dinții și nu numai. Dacă adaugi însă bicarbonat de sodiu pe haine, află că vei avea parte de ceva fabulos. Știm prea bine că fără să vrem, ajungem să ne confruntăm cu o serie de pete pe haine.

ADVERTISEMENT

Dacă unele pete sunt îndepărtate foarte ușor, petele de ulei spre exemplu, ori cele de vin sau de lac de unghii colorat s-ar putea să ne dea câteva mari bătăi de cap. Cu bicarbonatul de sodiu însă, eliminarea acestora va fi o treabă mult mai simplă.

Probabil ți s-a întâmplat măcar odată să verși o pată de vin pe bluza cea nouă sau niște lac de unghii pe pantalonii preferați. De asemena, atunci când gătești, sunt șanse mari ca mai mulți stropi de ulei să ajungi fix pe hainele tale. Ce e de făcut? Nu îți trebuie niciun produs din comerț ci doar niște bicarbonat de sodiu.

ADVERTISEMENT

Tot ce ai de făcut este să adaugi bicarbonat de sodiu pe pata de pe haine, fie ea de vin, de ulei, sau de lac de unghii. Datorită ingredientelor sale active bicarbonatul absoarbe pata respectivă. Recomandat ar fi însă să așezi o bucată de hârtie absorbantă pe pata respectivă de pe haine înainte de a adăuga bicarbonatul de sodiu.

Cum te poate scăpa bicarbonatul de sodiu de petele de ojă

Presează cât de tare poți, asfel încât ingredientele chimice să stea cât se poate de mult de mult pe zona pătată. Este bine să lași bicarbonatul de sodiu să acționeze toată noaptea, iar a doua zi să clătești bine haina respectivă și de abia apoi să o bagi în mașina de spălat la un program normal.

ADVERTISEMENT

Practic, bicarbonatul de sodiu te scapă de pete într-un mod cât se poate de natural, însă ai grijă să urmezi fiecare pas menționat anterior pentru a te bucura de beneficiile acestui ingredient minune. Și bicarbonatul de sodiu nu este eficient doar în cazul petelor ci și în cazul scamelor de pe haine.

Dacă te confrunți cu această problemă, adaugă 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu în mașina de spălat alături de detergentul de rufe normal pe care îl folosești. Vei observa că după ce programul de spălare s-a terminat, hainele tale nu vor mai lăsa atât de multe scame ca înainte.

ADVERTISEMENT

Bicarbonatul de sodiu mai are și alte întrebuințări pe care merită să le știi. În primul rând, dacă chiuveta ta s-a înfundat, nu e neapărat nevoie să chemi un instalator. Încearcă mai întâi trucul cu bicarbonat de sodiu, pentru că te-ar putea salva de multe cheltuieli. 

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea...
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea în viața ta
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink