Life

Obiectul banal care îți poate ucide câinele. Mulți îl au în bucătărie, dar nu știu cât de periculos poate fi

Obiectul banal din bucătărie care îți poate ucide câinele. Multe persoane îl au, dar nu știu că poate fi foarte periculos.
30.06.2023 | 07:22
Obiectul banal care iti poate ucide cainele Multi il au in bucatarie dar nu stiu cat de periculos poate fi
Un obiect banal din bucătărie, periculos pentru câini. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Câinele tău s-ar putea îmbolnăvi grav și chiar ar putea să-și piardă viața dacă ingerează obiectul banal pe care multe persoane îl au în bucătărie. Stăpânii de animale trebuie să fie foarte atenți ca acestea să nu caute în gunoi resturi de mâncare.

Obiectul banal din bucătărie care îți poate ucide câinele. E foarte periculos

Un medic veterinar a lansat un semnal de alarmă pentru cei care dețin animale de companie, după ce un câine în vârstă de numai 12 săptămâni a fost la un pas de moarte. Patrupedul a ingerat un obiect din bucătărie, iar acesta i-ar fi putut fi fatal.

ADVERTISEMENT

În coșul de gunoi din bucătărie mai erau resturi de friptură, iar Daisie, câinele respectiv, a căutat prin el pentru a le mânca. Printre acestea se afla și o bucată mică de folie de aluminiu, din care a mușcat.

Patrupedului i s-a făcut rău la scurt timp după ce a ingerat folia. Acesta a prezentat simptome precum febră ridicată, vărsături și bătăi accelerate ale inimii.

ADVERTISEMENT

Cățelului i s-a făcut o ecografie, în urma cărei a fost descoperită o problemă la nivelul intestinului. Acesta a fost dus imediat la operație. Daisie suferea de un caz “foarte grav” de invaginație intestinală, adică o afecțiune prin care intestinul pătrunde în alte părți din el însuși.

Din această cauză, alimentele sunt împiedicate să-și croiască drum prin sistemul digestiv. Boala poate fi extrem de periculoasă și se poate ajunge la deces. Din fericire, stăpâna lui Daisie a ajuns cu acesta la spital în timp util.

ADVERTISEMENT

“Este foarte dureroasă și poate fi fatală dacă nu este depistată suficient de devreme. Din fericire, stăpâna lui Daisie a adus-o la noi imediat ce a observat că animalul ei de companie era bolnav și am putut diagnostica rapid problema.

În unele cazuri, partea afectată a intestinului trebuie îndepărtată, dar din fericire acest lucru nu a fost necesar în cazul lui Daisie, iar eu am putut să eliberez cu grijă țesutul prins și să îndrept intestinul”, a explicat medicul veterinar Cian O’Connell pentru Worcester Observer, citat de Mirror.

ADVERTISEMENT

Avertisment important din partea medicului veterinar

În timpul operației, medicul a observat niște pete argintii în intestinul câinelui, care reprezentau, de fapt, staniol. Cel mai probabil, boala a fost cauzată de folia de aluminiu, este de părere medicul.

Medicul veterinar i-a avertizat pe cei care au câini să-i împiedice din a fura mâncare din coșul de gunoi. Totodată, aceștia nu trebuie să ajungă nici la resturile de pe alte suprafețe din bucătărie sau de pe masa de cină.

“(…) pe lângă faptul că le provoacă iritații la nivelul intestinului, multe alimente umane sunt otrăvitoare pentru ei sau le pot provoca sufocare sau formarea unui blocaj”, a explicat medicul.

Din păcate, Daisie s-a simțit din nou rău, la câteva zile după operație, din cauza sensibilității ridicate a țesutului intestinal. Medicul a fost nevoit să-i facă o a doua intervenție patrupedului. Animalul de companie se recuperează bine acum și se află acasă, alături de proprietara sa.

ADVERTISEMENT
Tags: