Life

Alimentele periculoase pentru câini. Animalul tău de companie poate avea mari probleme dacă le consumă

Aceste alimente pot fi foarte periculoase pentru câini. Evită să le dai animalului tău de companie, altfel riști să se îmbolnăvească.
18.05.2023 | 09:56
Alimentele periculoase pentru caini Animalul tau de companie poate avea mari probleme daca le consuma
Ce alimente îi pot face rău câinelui tău. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Tu știi ce alimente sunt periculoase pentru câini? Experții avertizează că anumite tipuri de hrană ar putea fi chiar letale pentru prietenul tău blănos. Evită să-i dai asta să mănânce, pentru că ar putea avea mari probleme.

Alimente periculoase pentru câini. Cu ce să nu-ți hrănești patrupedul

Animalele de companie ne fac viața mai frumoasă și ne aduc zâmbetul pe buze în unele dintre cele mai dificile momente. Însă este cunoscut și faptul că multe lucruri trebuie adaptate pentru a le fi lor bine.

ADVERTISEMENT

De exemplu, este necesar să renunțăm la anumite plante sau flori, care pot fi toxice pentru ele. Dar este necesară și multă atenție în ceea privește dieta lor. De exemplu, dacă vorbim de câini, anumite alimente pot fi periculoase.

Cercetătorii de la Universitatea Cambridge au emis un avertisment. Conform studiilor efectuate de aceștia, câinii ar putea avea probleme serioase în cazul în care sunt hrăniți frecvent cu aceste mâncăruri.

ADVERTISEMENT

În rândul proprietarilor de animale s-a popularizat dieta bazată pe carnea în crudă. În Marea Britanie, experții au descoperit că acest tip de conservă fost vândut de 34% dintre cei 50 de furnizori online pe care i-au verificat.

Ce pericol se ascunde în carnea crudă

Motivul pentru care aceste alimente sunt, de fapt, periculoase pentru câini, este conținutul ridicat de plumb care s-a găsit în compoziția acestora. Chiar dacă metalul poate fi folosit atunci când sunt vânați fazanii, cercetătorii au descoperit cantități mult mai mari decât este recomandat.

ADVERTISEMENT

Ca atare, câinii hrăniți cu carne cu concentrații mari de plumb sunt expuși unor mari riscuri. În plus, plumbul nu s-a găsit doar în carnea de fazan, cât și în cea de pui, astfel că este bine să fii foarte atent cu ce îți hrănești animalul de companie.

„Știam deja că concentrațiile de plumb din carnea de fazan vândută pentru consum uman sunt adesea mult mai mari decât ar fi permis în alte cărnuri, cum ar fi carnea de pui, vită sau porc.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, am fost surprinși să constatăm că concentrațiile de plumb din produsele alimentare crude pentru câini erau mult mai mari”, a declarat profesorul Debbie Pain de la Departamentul de Zoologie din Cambridge, conform mirror.co.uk.

ADVERTISEMENT