News

Octavian Jurma a realizat o prognoză a incidenței cazurilor de Covid-19 pe județe: „Vor fi sub 3 la mie înainte de sărbători”

Octavian Jurma anunță că majoritatea județelor vor avea incidențe mai mici de 3 la mie. Prognoza pe județe
04.11.2021 | 00:00
Octavian Jurma a realizat o prognoza a incidentei cazurilor de Covid19 pe judete Vor fi sub 3 la mie inainte de sarbatori
ADVERTISEMENT

Epidemiologul Octavian Jurma transmite vești bune sau cel puțin pozitive cu referire la evoluția pandemiei în țara noastră.

Octavian Jurma a realizat o prognoză a incidenței cazurilor de Covid-19 pe județe

Specialistul a realizat o prognoză a incidenței cazurilor de coronavirus din țara noastră, pe județe, și a explicat cum va sta situația pandemică până după sărbătorile de iarnă.

ADVERTISEMENT

Conform specialistului, veștile sunt unele pozitive, deoarece calculele ar arăta că cele mai multe dintre județe vor avea rate ale infectării mai mici de trei la mia de locuitori înainte de Crăciun și de Revelion.

Totuși, acesta a ținut să precizeze că acest scenariu optimist va avea loc doar în cazul în care trendul de acum se va menține, el făcând referire la scăderea constată a cazurilor de coronavirus survenită în ultimele zile.

ADVERTISEMENT
Octavian Jurma a realizat o prognoză a incidenței cazurilor de Covid-19 pe județe
Octavian Jurma a realizat o prognoză a incidenței cazurilor de Covid-19 pe județe. Sursa foto: Facebook Octavian Jurma

Vaccinul rămâne cea mai bună soluție care poate afecta pozitiv prognoza

Totodată, epidemiologul Octavian Jurma a ținut să precizeze că prognoza este influențată de măsurile care sunt puse în aplicare, dar și de „conformarea populației”.

Pe lista acestuia se află, desigur, vaccinul anti-Covid, dar și respectarea măsurilor impuse de autorități pentru ca numărul cazurilor de coronavirus să scadă.

ADVERTISEMENT

„Prognoza simplă a incidenței pe județe în perioada următoare. Majoritatea județelor vor fi sub 3 la mie înainte de sărbători dacă trendul actual se menține constant.

Va atrag atenția că prognoza în această perioada este puternic influență de măsurile luate și conformarea populației cu acestea.

ADVERTISEMENT

Dintre aceste vaccinarea este cel mai important factor care poate accelera ieșirea din valul 4-Delta, alături de conformarea cu măsurile existente”, a scris specialistul pe Facebook.

Ce factori ar putea duce la platouri înalte ale cazurilor de Covid-19

Totodată, epidemiologul a vorbit și despre ce alți factori ar putea duce la platouri înalte, adică la menținerea unui număr de cazuri, dar la un nivel ridicat.

Aici a vorbit despre deschiderea școlilor în formula clasică la incidențe de peste trei la mie sau despre „haosul politic”.

„Deschiderea școlilor în format fizic la o incidența mare (peste 3 la mie), lipsa de conformare cu măsurile de limitare a pandemiei, relaxarea prematură, haosul politic toate pot să producă platouri (număr constant de cazuri) înalte.

Mă îngrijorează faptul că avem județe că Satu Mare care se mențin într-un platou înalt de mai multe săptămâni”, a scris acesta pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT