Sport

Octavian Popescu și Deian Sorescu visează la titlu: ”Merităm, avem o echipă foarte bună”

Autorul unicului gol al partidei FCSB - Sepsi 1-0, Octavian Popescu spune că echipa sa merită titlul de campioană, iar Deian Sorescu afirmă că pentru acest lucru a venit la FCSB.
13.03.2023 | 08:49
Octavian Popescu si Deian Sorescu viseaza la titlu Meritam avem o echipa foarte buna
Octavian Popescu, omul meciului FCSB - Sepsi, spune că visează la titlu. Foto: SPORT Pictures
ADVERTISEMENT

FCSB a încheiat sezonul regular cu un succes, 1-0, cu Sepsi, pe Arena Națională, și s-a clasat pe poziția a treia înaintea play-off-ului. Marcatorul unicului gol al întâlnirii, Octavian Popescu, spune însă că visează la titlu.

Octavian Popescu, mesaj amenințător pentru adversarii din play-off: ”Sper să marchez meci de meci”

FCSB nu a avut de partea sa posesia la finalul partidei cu Sepsi, însă a dominat la capitolul șuturi către poartă și pe spațiul acestei. Diferența a fost făcută de reușita lui Octavian Popescu, cel care a marcat pentru a treia oară în acest sezon.

ADVERTISEMENT

O reușită care a fost practic o formalitate. Mark Tamas a comis o eroare în preajma propriului careu, Florinel Coman a recuperat și i-a pasat lui Darius Olaru.

Căpitanul FCSB putea finaliza, însă, altruist, l-a servit pe decarul roș-albaștrilor, care era singur-singurel la 3-4 metri de poartă. Iar acesta a finalizat fără probleme. O reușită importantă pentru moralul său, după cum avea să recunoască după joc.

ADVERTISEMENT

”E important că am reușit să câștigăm. Sunt bucuros că am marcat și în play-off sper să o fac meci de meci. Aveam nevoie de gol, îmi dă un moral mai bun.

Nu e poziția mea, cum ne folosește Mister, dar acolo trebuie să jucăm și să ajutăm echipa, să câștigăm campionatul. La fotbal trebuie să alergi, pe orice poziție depui efort.

ADVERTISEMENT

Pentru mine, fiecare meci e o finală de acum. Avem o echipă foarte bună, mă așteptam să terminăm pe podium și sper să câștigăm campionatul pentru că merităm. E important să dăm tot ce avem mai bun și sper să ajut echipa.

Vreau să am câte o realizare la fiecare meci. Pentru mine nu contează (n.r.- la ce reprezentativă va fi convocat), pot să merg și la U21, la U20, important e să fiu chemat”, a spus, la finalul meciului, Octavian Popescu.

ADVERTISEMENT

Deian Sorescu spune că a venit pentru titlu

Și Deian Sorescu vorbește cu optimism despre play-off. ”Ne bucurăm că am luat cele 3 puncte. În asemenea meciuri cei care sunt inspirați vor înscrie, așa cum am făcut-o noi astăzi.

Da, avem forța să luăm titlul în acest an, de asta am și venit la FCSB. Dar cel mai important lucru e să luăm lucrurile meci cu meci, pas cu pas.

Nu s-a mai câștigat titlul de foarte mulți ani, dar suntem o echipă tânără, de viitor și ne dorim să luptăm pentru trofeu. E o luptă foarte strânsă în play-off, dar așa e mai frumos. Fiecare meci va fi ca o finală.”, a spus Sorescu.

”Vom avea zece finale”

Andrea Compagno era mulțumit pentru victoria echipei sale și privește deja către viitor. ”Era o victorie foarte importantă pentru noi. Acum însă începe cea mai frumoasă parte a campionatului, în care poți să câștigi trofeul sau nu.

Sunt 3 puncte acum, iar dacă ne uităm în urmă este o diferență mică. Însă vom avea zece finale și trebuie să privim meci cu meci”, a spus italianul.

Firesc, a vorbit și despre modul în care a primit vestea că a fost pus pe lista naționalei Italiei. ”Au fost două-trei zile foarte frumoase alături de familie. A fost incredibil, senzațional.

După însă, am încercat să mă gândesc doar la Sepsi și acum mă gândesc la play-off. Dar nu a fost așa ușor să nu mă gândesc deloc la această convocare. 

E imposibil să te aștepți la ceva de genul. Nu e un amical, e vorba de preliminarii. Mi-a transmis MM Stoica această noutate. Nu anticipam, nici măcar nu mă gândeam, era o realizare prea mare ca să mă gândesc la ea.

E o națională mare. Dar acum vreau să mă gândesc doar la play-off. Știam că selecționata Italiei urmărește toți italienii, dar nu și că Mancini m-a urmărit personal”, a mărturisit Compagno.

ADVERTISEMENT