Sport

FCSB – Sepsi Sf. Gheorghe 1-0, în etapa 30 din SuperLiga. Tavi Popescu de 3 puncte pentru vicecampioană. Cum arată clasamentul

FCSB a învins pe Sepsi Sfântu Gheorghe, scor 1-0, în etapa a 30-a, ultima a sezonului regulat din SuperLiga, și intră în play-off cu un deficit de 3 puncte față de liderul Farul.
12.03.2023 | 22:39
FCSB  Sepsi Sf Gheorghe 10 in etapa 30 din SuperLiga Tavi Popescu de 3 puncte pentru vicecampioana Cum arata clasamentul
Octavian Popescu a deschis scorul în meciul FCSB - Sepsi. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
12-03-2023
21:01

FCSB, victorie italiană cu Sepsi

FCSB se impune în fața lui Sepsi, scor 1-0, în ultima etapă a sezonului regulat din SuperLiga și încep play-off-ul cu 3 puncte în minus față de Farul.

Trupa lui Cristiano Bergodi este salvată de victoria lui Hermannstadt în fața lui FC U Craiova, astfel că ultima formație care va prinde play-off-ul se va stabili la Sfântu Gheorghe în rejucarea partidei din covăsneni și olteni, aceștia din urmă având de partea lor și posibilitatea unui rezultat de egalitate.

sli

12-03-2023
17:24

FCSB - Sepsi 1-0 (Oct. Popescu 21)

Vezi aici cele mai importante faze

Final de meci – FCSB câștigă la limită meciul cu Sepsi, scor 1-0, datorită unul gol reușit de Tavi Popescu.

Min. 75 – Tudorie șutează în diagonală, dar Târnovanu reține.

Min. 69 – Șutul lui Tudorie din 10 metri trece pe lângă poarta lui Târnovanu.

Min. 67 – Defensiva ”roș-albaștrilor” bâlbâie un balon propriul careu, dar șutul lui Păun este deviat în corner de Radunovic.

Min. 50 – Compagno reia cu capul centrarea lui Tavi Popescu, dar mingea e pe mijlocul porții și Niczuly reține.

Pauză – FCSB intră la cabine cu un avantaj minim, 1-0, în disputa cu Sepsi, după o primă repriză pe care a dominat-o, dar în care jocul a fost destul de încâlcit.

Min. 42 – Matei găsește o pasă luminoasă pentru Păun, dar primul la minge ajunge Dawa care respinge în corner.

Min. 39 – Ion Gheorghe trimite primul șut pe poartă al oaspeților, dar mingea nu-i pune probleme lui Târnovanu.

Min. 37 – Șutul lui Edjouma trece puțin pe lângă poartă.

Min. 35 – Tavi Popescu încearcă să plaseze mingea la colțul lung al lui Niczuly, dar Olaru se aruncă spre balon însă nu îl ajunge și acesta se scurge pe lângă poartă.

Min. 23 – Compagno trimite cu capul peste poartă o minge centrată de Olaru.

Min. 21 – GOOOL FCSB!!! Tamas greșește pasa în apropierea careului propriu, Coman îi pasează lui Olaru care centrează în fața porții și Tavi Popescu înscrie cu poarta goală.

Min. 19 – Edjouma a ezitat să tragă cu dreptul de la 20 de metri, și-a asezat mingea pe stângul, dar șutul s-a dus peste poartă.

Min. 6 – Edjouma croșetează prin defensiva adversă, centrează în careu, dar reluarea lui Compagno este parată de Niczuly.

Min. 1 – A început meciul.

Echipele de start la meciul FCSB – Sepsi.

  • FCSB: Târnovanu – Sorescu, Dawa, I. Cristea, Radunovic – Edjouma, Ad. Șut, Olaru – Fl. Coman, Compagno, Oct. Popescu. Rezerve: A. Vlad – V. Crețu, Miculescu, Ov. Popescu, Oaidă, Pantea, Radaslavescu, Cordea. Antrenor: Mihai Pintilii.
  • Sepsi: Niczuly – D. Ciobotariu, Bălașa, M. Tamm, Dumitrașcu – Aganovic, N. Păun, C. Matei, I. Gheorghe – Safranko, Rondon. Rezerve: Began – Dimitrov, Ninaj, R. Ispas, Papa, Francisco Junior, J. Rodriguez, Achahbar, Tudorie. Antrenor: Cristiano Bergodi

Meciul FCSB – Sepsi Sf. Gheorghe are loc duminică, 12 martie, cu începere de la ora 21:00, în cadrul etapei 30, ultima din sezonul regulat din SuperLiga. Bucureștenii, care ocupă locul 3, cu 54 de puncte, au în față o echipă care a fost dată jos de pe locul 6, ultimul de play-off de decizia Comisiei FRF ca meciul câștigat la masa verde cu FC U Craiova să se rejoace.

Unde se joacă meciul FCSB – Sepsi Sf. Gheorghe

Confruntarea FCSB – Sepsi Sf. Gheorghe se desfășoară duminică, 12 martie, de la ora 21:00, pe Arena Națională din București, în etapa 30, care este ultima din sezonul regulat. FCSB este favorită, iar o victorie ar putea avea drept consecință, coroborat cu un succes al FC U Craiova 1948 la Sibiu, calificarea oltenilor în play-off fără a mai conta rejucarea partidei directe Sepsi – FC U Craiova la Sf. Gheorghe.

ADVERTISEMENT

În această situație FCSB ar urma să joace în play-off nu mai puțin de patru meciuri cu echipele din Bănie. Problema este că are stipulat în contrctul transferului atacantului italian Andreea Compagno de la FC U Craiova 1948 interzicerea de a-l folosi în meciuri directe sau dacă îl va utiliza obligativitatea de a plăti suma de 100.000 de euro pentru fiecare meci în care acesta va evolua împotriva fostei sale echipe! Cum FCSB nu a renunțat încă la obiectivul de câștigare a titlului Compagno nu poate fi menajat, deci ar trebui aplicată clauza financiară.

Cine transmite la TV partida FCSB – Sepsi Sf. Gheorghe

Partida FCSB – Sepsi Sf. Gheorghe se joacă duminică, 12 martie, de la ora 21:00, pe Arena Națională în etapa 30 din sezonul regulat al SuperLigii și va fi televizată pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La București duminică, 12 martie, soarele va reuși, în sfârșit, să își facă simțită prezența după două zile instabile atmosferic, pericolul de precipitații a treia zi consecutiv fiind exclus. Maxima zilei la ora amiezii nu va depăși însă 11 grade iar seara, la ora 21:00, la ora partidei vor fi în jur de 3-4 grade în termometre. Arbitrul partidei este Horaţiu Feşnic din Cluj Napoca.

Ce absențe există în întâlnirea FCSB – Sepsi Sf. Gheorghe

FCSB, care pregăteşte sosirea unui antrenor străin cu licenţă PRO, cel mai probabil bulgarul Valentin Iliev, are un singur absent la acest meci din finalul sezonului regulat, atacantul francez Bilel Omrani, trimis la o recuperare rapidă în Serbia, la celebra vindecătoarea Marijana Kovacevici.

ADVERTISEMENT

Sepsi e în situaţia în care dacă FC U Craiova câştigă la Sibiu să fie obligată să facă acest lucru pentru ca partida restanţă directă cu oltenii să mai aibă importanţă. Cristiano Bergodi nu îi are la dispoziţie pe atacantul Varga şi pe mijlocaşul Rodriguez. De calificarea echipei în play-off depinde şi viitorul antrenorului italian la Sf. Gheorghe.

Cote la pariuri la jocul FCSB – Sepsi Sf. Gheorghe

În mod normal un meci FCSB – Sepsi la București avea cota de maxim 1,75 la victorie pentru echipa gazdă. Acum însă cota pentru succesul FCSB este cea mai ridicată din toate jocurile care au avut loc în Capitală, adică 2,10. Dacă Sepsi ar da aici marea lovitură cota ar ajunge la doar 3,80 față de un minim 5,00 ca în trecut. Șansă dublă 1X egal 1,25 iar șansă dublă X2 este 1,80. Un gol al FCSB are cotă de 1,25, unul al covăsnenilor de 1,50.

ADVERTISEMENT

Sepsi nu a venit totuși la București doar să facă turism pentru că are două succese obținute în fața echipei patronate de Gigi Becali și un egal și a pierdut de patru ori. Important este că de trei jocuri încoace echipa pregătită de Cristiano Bergodi nu a mai pierdut cu FCSB la București: două remize și o victorie!

ADVERTISEMENT